Politiet: - Ren rutine

Ifølge utlendingspolitiet er bortvisningen av Elona Linka et rutinemessig forvaltningsvedtak.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Hun ble pågrepet onsdag kveld, sjekket opp på fremmedkontrollsystemet, og det ble funnet at hun ikke hadde noe grunnlag for å oppholde seg her. Hun hadde ikke noen kontrakt som gjaldt for øyeblikket, og hun hadde ikke meldt adresseforandring til ny bopel. Dermed var det grunnlag for pågripelse etter utlendingsloven, sier Ann Kristin Markussen ved utlendingsseksjonen ved Oslo politidistrikt.

- Hun ble bortvist etter et forvaltningsvedtak, og er ikke mistenkt for noe kriminelt, sier Markussen Politiet kjenner seg ikke igjen i Elonas beskrivelse.

- Jeg er ganske overrasket over at denne saken kommer opp igjen. Hun fikk spørsmål om hun ønsket hjelp til å komme seg hjem til Latvia, og samtykket i dette. Hun hadde verken penger eller billett hjem, sier Markussen.

- Hvorfor fikk hun ikke ringe noen mens hun var arrestert?

- Hun var ikke arrestert, så hun skulle kunne ringe ut. Jeg har ikke snakket med tjenestemennene som behandlet saken, men hun skal ha fått muligheten til å ringe, sier Markussen.

VIL KJEMPE: Michael Hagring ved Atlantis ungdomsutveksling vil kjempe for at latviske Elona Linka skal få komme tilbake.