Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet: - Romeriksmann forsøkte å selge sex med kona på Facebook

Ga tilbud om at sexakten kunne gjennomføres i hans leilighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet på Romerike har tatt ut tiltale mot en mann i 20-årene som skal ha tilbudt sex med kona mot betaling, blant annet via Facebook.

Politiet mener mannen fremmet prostitusjon av sin daværende forlovede, mellom 1. januar og 8. februar i 2012. Paret har siden giftet seg, melder Romerikes Blad, som først omtalte saken.

Facebook-salg Politiadvokat Kari Karlsen Aas sier til Dagbladet at formidlingen blant annet skal ha skjedd via Facebook.

Mannen er tiltalt etter straffelovens paragraf 202: «for å ha fremmet andres prostitusjon».

«...blant annet via Facebook , fremmet han prostitusjon av [N.N.] ved å fremlegge tilbud til potensielle kunder om salg av seksuelle tjenester, herunder formidlet han pris, hvordan det kunne gjennomføres og tilbud om at tjenesten kunne gjennomføres i hans leilighet», heter det i et av tiltalepunktene mot mannen.

- Sjelden sak Politiet har ikke bevis for at kjøp av seksuelle tjenester har funnet sted, men har tiltalt romeriksmannen for hallikvirksomhet.

-Det er veldig sjelden at slike saker er oppe. Vi ser like alvorlig på saken, selv om tiltalen bare gjelder formidling av sexkjøp, sier Aas til Dagbladet.

Oppbevarte narkotika Mannen er også tiltalt for totalt åtte tilfeller av oppbevaring og bruk av narkotika, og for å ha båret kniv på offentlig sted. 

Mannens forsvarer, advokat Øyvind Bratlien, ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

Rettssaken som skal føres i Øvre Romerike tingrett, er berammet til 27. januar.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media