Politiet: - Ser ut til å ha vært en vanlig familie

Det skal ikke ha vært noen kjent konflikt før alle fire beboere ble funnet døde i Stavanger-leiligheten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Politiet er i kveld sikre på at ingen andre enn de fire familiemedlemmene var involvert i dramaet som utspilte seg på Storhaug i Stavanger. De avdøde er i kveld formelt identifisert, men navnene blir ikke offentliggjort før alle pårørende er blitt varslet.

- Dette er utvilsomt en drapssak, men det er ikke kommet nye opplysninger i forhold til det som har vært kjent fra tidlig i dag, sier politiadvokat Karsten Monsen ved Rogaland politidistrikt til Dagbladet.no.

Trippeldrap og selvmord

Det er ikke endelig klarlagt hvordan mor (45), far (45) og de to barna døde. Politiet går imidlertid langt i å si at en av de voksne drepte de tre andre i leiligheten før vedkommende tok sitt eget liv. Ifølge VG Nett var barna åtte og tolv år gamle.

Politiet opplyser at det ikke ble brukt noe våpen, slik ordet brukes i dagligtale, til å utføre ugjerningene. Etter det Dagbladet.no forstår skal imidlertid familiemdlemmene hatt synlige skader.

- Vi har en formening om dødsårsak, men i saker der årsaken ikke er helt åpenbar avventer vi obduksjonen for å få et totalbilde. I tillegg har tekniske etterforskere gjort en grundig jobb på åstedet og har gjennomgått hele leiligheten, sier Monsen.

- Vanlig familie

Begge foreldrene var i jobb, og de to barna gikk skole. Etterforskerne har ingen indikasjoner på at de voksne hadde noen psykiatrisk forhistorie, og det skal ikke ha vært tatt ut seperasjon eller vært noen kjent konflikt i ekteskapet eller mellom familiemedlemmene i forkant.

FIRE DØDE: Foreldreparet, begge 45 år, og deres to barn på 8 og 12 år er døde etter de ufattelige drapene og ett selvmord på Storhaug i Stavanger. Foto: SCANPIX
FIRE DØDE: Foreldreparet, begge 45 år, og deres to barn på 8 og 12 år er døde etter de ufattelige drapene og ett selvmord på Storhaug i Stavanger. Foto: SCANPIX Vis mer

- Vi kjenner ikke til noe slikt. Dette ser ut til å ha vært en vanlig familie, forteller politiadvokaten.

Stavangerpolitiet har i dag foretatt rundspørringer blant familiens naboer og har foretatt flere avhør. Monsen vil imidlertid ikke si noe om et mulig motiv bak drapene.

- Vi vil gjøre flere undersøkelser rundt dette imorgen. Men dette er en etterforskning vi håper vil være ferdig i løpet av noen få dager, sier politiadvokaten.

«Vi ligger på badet»

De fire døde menneskene skal ha blitt funnet på badet i familiens leilighet i 2. etasje i en bygning som er delt mellom tre eiere. Det skjedde da et hushjelpfirma familien hadde avtale med ankom huset i 13-tida i ettermiddag.

Da fant en av de ansatte i vaskebyrået en lapp der det skal ha stått: «Vi ligger på badet. Ring politiet».

- For dem var det sikkert en vanlig dag på jobben helt til det skjedde, sier Monsen, som bekrefter at det ikke var gjort noen observasjoner før funnet av lappen som skulle tilsi at noe var galt.

Heller ikke naboer skal ha sett noe mistenkelig før den gruoppvekkende oppdagelsen på  ble gjort a vaskehjelpen.

Politiet: - Ser ut til å ha vært en vanlig familie
<B>SORG:</B> Venner la ned blomster ved boligen til de fire døde familiemedlemmene.
<B>- INGEN LANGVARIG ETTERFORSKNING:</B> Politiadvokat Karsten Monsen ved Rogaland politidistrikt tror politiet raskt vil være ferdig med å kartlegge omstendighetne rundt tragedien på Storhaug.