ÅSTED: En kvinne ble funnet død på en adresse i Bjørndal i Oslo torsdag. Politiet var raskt ute med å karakterisere dødsfallet som mistenkelig. Foto: Lars Eivind Bones/ Dagbladet
ÅSTED: En kvinne ble funnet død på en adresse i Bjørndal i Oslo torsdag. Politiet var raskt ute med å karakterisere dødsfallet som mistenkelig. Foto: Lars Eivind Bones/ DagbladetVis mer

Drap i Bjørndal:

Politiet: - Siktede knytter seg til handlingen

Mannen som er siktet for drapet på Bjørndal i Oslo har i avhør knyttet seg til handlingen. - Vanskelig å si noe om motiv nå, sier politiinspektør Grete Lien Metlid.

- Han har forklart seg slik i avhør at han knytter seg til handlingen. Jeg kan ikke si mer om det på nåværende tidspunkt, sier politiinspektør Grete Lien Metlid til Dagbladet.

I dag ble det kjent at en mann i 30-åra er siktet for drap på en hittil ukjent kvinne på Bjørndal.

Metlid opplyser at avhør av mannen har pågått i hele dag. Avhøret ble avsluttet i kveld. Den avdøde kvinnen er ferdig obdusert.

Ingen identitet på kvinnen

- Men vi har ikke fått noen obduksjonsrapport. Vi vil heller ikke få noen identitet på den avdøde kvinnen i dag, sier Metlid.

Hun opplyser at politiet har varslet pårørende av kvinnen som bor på adressen hvor den døde ble funnet, men at dette er et varsel med forbehold da identiteten til kvinnen fortsatt ikke er kjent. Politiet holder kontakten med personer som kan være den døde kvinnens pårørende.

Det var i går ettermiddag at alarmen gikk om et mistenkelig dødsfall på Bjørndal i Oslo.

I løpet av torsdag kveld pågrep politiet en mann i 30-åra og siktet ham for drap på en kvinne som ble funnet død i en boligblokk i drabantbyen torsdag morgen.

Mistenkelig dødsfall

Den siktede mannen ble pågrepet utenfor Oslo.

- Han har samarbeidet i avhør og har forklart seg, sier Metlid.

Mannen vil bli framstilt for varetektsfengsling i morgen.

- Er det noen relasjon mellom drapsofferet og den siktede?

- Han bor like ved, det er det jeg kan si om relasjonen per nå. Det er vanskelig å svare på motiv for handlingen, sier Metlid.

BJØRNDAL: Politiinspektør Grete Metlid forteller om hvordan de har jobbet med det mistenkelige dødsfallet på Bjørndal i Oslo. Hun forteller også om pågripelsen av en mann som er siktet i saken. Video: Nicolai Delebekk / Dagbladet Vis mer

Hun ønsker ikke å kommentere om den siktede har forsøkt å skjule drapet.

Personer rundt siktede avhørt

Politiet har avhørt en stor mengde vitner i saken. Flere personer rundt den siktede er nå avhørt. Politiet har også avhørt den siktedes familie. Det er fortsatt en mengde vitneavhør som skal gjennomføres.

- Vi er ferdige med de tekniske undersøkelsene på åstedet, sier Metlid.

Hun ønsker ikke å kommentere om politiet har drapsvåpenet eller om det er gjort beslag i elektroniske spor.

- Jeg kan ikke kommentere det, men personell som jobber med denne type spor er involvert i saken.

Det var etter at arbeidsgiver sendte en bekymringsmelding til politiet at politiet rykket ut til boligen i Bjørndal.

Politiet fant da avdøde.

- Der var det også flere forhold som gjorde at vi anså dødsfallet som mistenkelig. Vi etterforsker det nå som et drap, sa Metlid på en pressekonferanse i går kveld.

Metlid ønsker ikke si noe om når kvinnen, som antas å være den drepte, sist ble sett. Hun utelukker imidlertid ikke at kvinnen kan ha vært borte fra arbeidsplassen flere dager enn torsdag.

Naboer har tidligere fortalt Dagbladet at de så kvinnen som bor i boligen tirsdag.