Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Kidnappingen i Oslo

Politiet: - Utelukker ikke at vi har snakket med offeret

Etter snart tre uker har ingen meldt seg.

TO ETTERLYST, ÉN PÅGREPET: Politiet offentliggjorde tidligere denne måneden bilder av to personer sett på kidnappingsåstedet. De mener den ene er identisk med mannen som nå sitter arrestert i Spania, den andre er fremdeles på frifot. Foto: Politiet
TO ETTERLYST, ÉN PÅGREPET: Politiet offentliggjorde tidligere denne måneden bilder av to personer sett på kidnappingsåstedet. De mener den ene er identisk med mannen som nå sitter arrestert i Spania, den andre er fremdeles på frifot. Foto: Politiet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Etter snart tre uker står politiet med fire siktede, men ikke noe offer, i den store kidnappingssaken i Oslo. Etterforskerne tror imidlertid at de kan ha vært i kontakt med mannen, men at han er for redd represalier til å stå fram.

- Vi utelukker ikke at vi allerede har snakket med vedkommende. Men dette er et relativt tøft miljø, sier politiadvokat Frank Jensen til Dagbladet.

Flere av de siktede er kjent som torpedoer, og tilhører et kriminelt miljø på Holmlia sør i Oslo. Miljøet har tidligere vært innblandet i flere voldelige kidnappingssaker.

Sier lite

Jensen forteller at Oslo-politiet de siste ukene har snakket med et stort antall personer tilknyttet Holmlia-miljøet. Folk derfra antas å stå bak kidnappingen, som skjedde på en parkeringsplass 28. september.

- Jeg tror vi har fått med oss alle kandidater, sier han.

Holmlia-miljøet er kjent for ikke å være spesielt meddelsomme overfor politiet, og Jensen understreker at det er etterforskerne som har oppsøkt de avhørte mennene - ikke omvendt.

- Frykten for å bli ansett som tyster er stor, sier politiadvokaten.

Kan ha omkommet

Politiet utelukker heller ikke at den kidnappede mannen kan ha sittet innelåst på ukjent sted og omkommet da han ikke ble funnet.

- Vi hadde maks innsats med tanke på å finne ham de elleve første dagene. Nå tror vi ikke lenger at det er noe akutt vi kan gjøre noe med, og har dempet letingen, sier Jensen.

Tre menn ble tidlig i etterforskningen pågrepet i saken og fengslet for to uker. Nå er to av mennene, begge 29 år, fengslet på ny for fire uker med brev- og besøksforbud og i isolasjon fra hverandre. Den tredje mannen, en 25-åring, er løslatt, men fremdeles siktet.

Pågrepet i Spania

I tillegg ble en mann i begynnelsen av 30-åra pågrepet i Spania forrige onsdag. Han sitter i politiarresten der, i påvente av utlevering til Norge.

- Vi antar at han er norsk statsborger, sier Jensen.

VIDEO: Politiet frigjorde 5. oktober denne videoen av de to etterlyste mennene. Video: PolitietVis mer Vis mer

Mannen ble navngitt av publikum etter at politiet 5. oktober frigjorde en video som viser to personer på kidnappingsåstedet. Den andre mannen er fremdeles på frifot; en mann som ble pågrepet 6. oktober, er sjekket ut av saken. Imens fortsetter etterforskningen.

- Vi jobber intenst med å analysere materialet, sier politiadvokat Jensen.

De to 29-åringene som sitter varetektsfengslet i Oslo, utpekes som torpedoer. De er også siktet i en annen kidnappingssak kalt «Operasjon Remotia», der en mann forsvant i to dager, før han kom til rette, men da kraftig forslått og med bruddskader.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!