TRAGEDIE:  Ifølge politiet var det nesten fullt utviklede fostre som ble funnet i kjelleren av ei boligblokk i finske Uleåborg. Foto: NTB Scanpix
TRAGEDIE: Ifølge politiet var det nesten fullt utviklede fostre som ble funnet i kjelleren av ei boligblokk i finske Uleåborg. Foto: NTB ScanpixVis mer

Politiet: - Vet ikke om hun drepte spedbarna eller om de døde fordi hun fødte hjemme uten å be om hjelp

Finske myndigheter kjente ikke til den drapssiktede kvinnens graviditeter. Fem spedbarn funnet døde i kjeller.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Onsdag denne uka ble fem spedbarn funnet døde i kjelleren i en boligblokk i finske Uleåborg. En 35 år gammel kvinne er drapssiktet.

I går ettermiddag holdt politiet pressekonferanse om saken som, ifølge finske Hofvudstadsbladet, fremdeles har flere spørsmål enn svar.

Politiet bekreftet at alle de fem spedbarna skal ha vært levedyktige og i omtrent samme utviklingsfase da livene deres fikk en brå slutt.

Hemmelige graviditeter - Vi vet ikke om hun aktivt drepte sine barn, eller om dødsfallene skyldes at hun valgte å føde hjemme uten å be om hjelp, sier etterforskningsleder Seppo Leinonen i uleåborgspolitiet.

De fem spedbarna skal ha dødd i tidsrommet 2003 til 2011. Hvor mange fedre det kan være snakk om har politiet foreløpig ingen kjennskap til, men kvinnen selv har opplyst at samme mann kan være far til flere av barna.

35-åringen har aldri oppsøkt helsestasjon under de fem graviditetene. Derfor har disse svangerskapene vært totalt ukjente for finske myndigheter. Slektninger og arbeidskolleger har heller ikke visst at hun har vært gravid.

Gift og har barn - Avhørene fortsetter, men det går langsomt. Dette er vanskelig for kvinnen å snakke om. Vi må derfor tenke på hennes helse og gå langsomt fram. Hun begynner nå å innse at det hadde vært klokt å opptre annerledes, sier Seppo Leinonen.

Kvinnen skal være gift og ha barn, ifølge nyhetsbyrået FNB. Den øvrige familien har ifølge politiet ingenting med funnet av de døde spedbarna å gjøre, og funnet har kommet som et sjokk for kvinnens nærmeste.

Familien skal ha flyttet til blokka i Uleåborg bare for noen måneder siden, så politiet mistenker at kvinnen har tatt de døde spedbarna med seg dit.

Det er ikke kjent hvorfor kvinnen, som ikke er tidligere straffedømt, har tatt vare på de døde barnekroppene.