Politiet: - Vi akjonerer nå mot et industriområde vi vet at siktede har vært på i natt

Søker etter antatt gjerningsperson etter at en mann ble funnet død utenfor et hus i Eigersund i natt.

FUNNET UTENDØRS:  En mann er mistenkt for drap etter at en mann ble funnet død utendørs i et boligområde på Hellvik i Eigersund lørdag kveld. Bevæpnet politi aksjonerer nå mot et område der de har fått indikasjoner på at mistenkte befinner seg. Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
FUNNET UTENDØRS:  En mann er mistenkt for drap etter at en mann ble funnet død utendørs i et boligområde på Hellvik i Eigersund lørdag kveld. Bevæpnet politi aksjonerer nå mot et område der de har fått indikasjoner på at mistenkte befinner seg. Foto: Carina Johansen / NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Vi har nå en del folk på et industriområde på Sirevåg, nord for Hellvik, ettersom vi har fått indikasjoner på at siktede kan være der, sier operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Britt Randulff til Dagbladet klokka 11.22 søndag formiddag.

- Har det vært observasjoner av siktede der de siste timene?

- Ja, vi vet at han har vært i området i natt, men ikke om han er der nå. Vi har foreløpig ikke funnet mannen, sier operasjonslederen.

PÅ FRIFOT: En mann er etterlyst etter at en annen mann i natt ble funnet død utenfor dette huset i Hellvik i Eigersund kommune i Rogaland.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix
PÅ FRIFOT: En mann er etterlyst etter at en annen mann i natt ble funnet død utenfor dette huset i Hellvik i Eigersund kommune i Rogaland.  Foto: Carina Johansen / NTB Scanpix Vis mer

Nær relasjon

Det var i går kveld klokka 23.30 at politiet fikk meldinger om at det var blitt funnet en blodig og livløs person utenfor et hus i Hellvik i Eigersund kommune.

Det ble forsøkt livreddende behandling, men mannen ble erklært død på stedet.

Og siden da har altså en annen mann, som er i nær relasjon til avdøde, vært etterlyst.

Mannen er siktet for grov kroppskrenkelse med døden til følge.

Politiet har sperret av området på Sirevåg hvor den bevæpnede aksjonen pågår.

Til NRK sier operasjonslederen at politiet ber media og andre om å holde seg unna området.

Observert sammen

Avdøde og den siktede mannen ble sett sammen i går kveld, opplyste operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, Britt Randulff overfor Dagbladet før i dag.

- Vi har vært i kontakt med en del vitner. Det er ingen som har sagt at de har sett selve handlingen, men vitner har observert avdøde og siktede sammen tidligere samme kveld, sier hun.

Dødsårsak er ikke fastslått, og avdøde er sendt til Stavanger universitetssjukehus for obduksjon. Det er ikke funnet noen våpen på funnstedet, ifølge Randulff.

- Mannen hadde utvendige skader, mer ønsker jeg ikke å utdype, sier hun.

  • Vet du noe mer om denne saken? Tips oss på: TLF: 2400 0000, SMS/MMS: 2400, eller send epost til 2400@db.no eller til journalisten direkte på Lbr@dagbladet.no.