HAR DET BEDRE:
Helge Solum Larsen har vært innlagt på sykehus etter at han tirsdag trakk seg fra sine verv på grunn av voldtektsanklager. Forsvareren hans åpner for at han kan la seg avhøre i dag.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
HAR DET BEDRE: Helge Solum Larsen har vært innlagt på sykehus etter at han tirsdag trakk seg fra sine verv på grunn av voldtektsanklager. Forsvareren hans åpner for at han kan la seg avhøre i dag. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Politiet: - Vi er klare til å starte avhør

Har en jevn dialog med sykehuset og Helge Solum Larsens forsvarer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

STAVANGER (Dagbladet): Politiet er klare til å avhøre Helge Solum Larsen om voldtektsanklagene mot ham. Den nylig avgåtte Venstre-nestlederen ble innlagt på sykehus tidligere denne uka, og det er ennå ikke klart om det vil bli gjennomført avhør i dag.

- Vi er klare til å starte avhør så snart siktede er klar for det. Vi har jevnlig en dialog med sykehuset og forsvareren, sier politioverbetjent Lars Ivar Grunnaleitet i Haugaland og Sunnhordaland politidistrikt til Dagbladet.

- Har det bedre Solum Larsens forsvarer, Inger Marie Sunde, skrev i en tekstmelding til Dagbladet i dag tidlig at det ennå ikke er avklart om Solum Larsen vil avhøres i dag.

Til NTB sier hun at det går noe bedre med Solum Larsen.

- Jeg skal snakke med sykehuset i formiddag for å avklare hvorvidt det er forsvarlig at han avhøres i dag. Hvis de sier at det er greit, blir det mest sannsynlig avhør der jeg er til stede. Hvis jeg på noe som helst tidspunkt anser at dette ikke lenger er forsvarlig, vil jeg avbryte avhøret, sier Sunde til NTB.

Innrømmer sex Lars Ivar Grunnaleitet sier avhøret vil bli foretatt i Stavanger, enten på sykehuset eller politihuset. Politiet har avhørt en rekke vitner, både i går og i dag.

Helge Solum Larsen har erkjent overfor sin forsvarer at han hadde sex med jenta, men nekter for at det var voldtekt. Tidligere har det også kommet fram at Solum Larsen skal ha skjenket den 17 år gamle jenta med spritholdige drinker på nachspiel etter et partimøte i helga. Det var etter dette den angivelige voldtekten skal ha funnet sted.

Solum Larsen er siktet for voldtekt, og Grunnaleitet sier det vil bli foretatt en vurdering av siktelsen når alle avhør er gjennomført.

Da vil politiet ta stilling til om siktelsen også skal omfatte ulovlig skjenking av alkohol til mindreårig under 18 år.

Det har ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med Solum Larsens forsvarer i ettermiddag.