Politiet: - Vi har avhørt 100 personer, men det er ingen andre som kranglet den natta

Over ti vitner mener de hørte rop og skrik fra Brevik bru den natta Linn Madelen Bråthen (33) døde.

-INGEN ANDRE KRANGLET: Politiet har så langt avhørt rundt 100 vitner om dødsfallet på Brevik bru i Telemark i begynnelsen av august. Den siktede politimannen har i avhør sagt at han og Linn Madelen Bråten (33) ikke kranglet eller ropte da de befant seg på brua sammen. Ifølge politiadvokat Lise Dalhaug har ingen av de 100 personene politiet har snakket med fortalt om andre krangler eller roping og skriking i området denne natta.
-INGEN ANDRE KRANGLET: Politiet har så langt avhørt rundt 100 vitner om dødsfallet på Brevik bru i Telemark i begynnelsen av august. Den siktede politimannen har i avhør sagt at han og Linn Madelen Bråten (33) ikke kranglet eller ropte da de befant seg på brua sammen. Ifølge politiadvokat Lise Dalhaug har ingen av de 100 personene politiet har snakket med fortalt om andre krangler eller roping og skriking i området denne natta.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politimannen som er siktet for å ha dyttet eller kastet Linn Madelen Bråthen (33) over Brevik bru natt til 3. august i år, sitter fortsatt varetektfengslet.

Fengslingsperioden på fire uker utgår på førstkommende fredag, og politiet vil i morgen ta stilling til om de vil begjære ham fengslet i ytterligere fire uker, opplyser politiadvokat Lise Dalhaug ved Vestfold politidistrikt overfor Dagbladet.

- Fått elektroniske resultater Dalhaug forteller at politiet jobber på spreng med etterforskningen.

- Det er utvikling fra dag til dag i denne saken. Vi begynner nå å få noen resultater fra de elektroniske undersøkelsene, sier Dalhaug, uten å ville røpe om og eventuelt hva etterforskerne fra Kripos har funnet.

Den drapssiktede politimannen nekter å ha noen befatning med Bråthens dødsfall å gjøre.

Etter at han endret sin forklaring fra å ikke ha vært til stede da hun døde natt til lørdag 3. august, til at han faktisk var til stede, har han hele tiden hevdet at han fikk sjokk da venninnen tok sitt eget liv, og at han derfor ikke varslet nødetatene og løy om at han var til stede da hun døde.

Avhørt 100 vitner Flere vitner har imidlertid hevdet at de hørte rop og skrik fra brua den natta Braathen døde. I sitt foreløpige siste politiavhør sa den siktede at det ikke kan ha vært han eller Braathen disse vitnene har hørt, og at det må ha vært en annen kvinne som har ropt om hjelp.

Ingen av vitnene politiet har avhørt bekrefter dette, ifølge Dalhaug.

- Vi har gjennomført rundt 100 vitneavhør nå, og foreløpig er det ingen andre som skal ha kranglet denne natta. Vi har ingen informasjon om det, sier Dalhaug til Dagbladet.

POLITIADVOKAT: Lise Dalhaug er politiadvokat ved Vestfold politidistrikt.  Foto: Per Flåthe / Dagbladet
POLITIADVOKAT: Lise Dalhaug er politiadvokat ved Vestfold politidistrikt. Foto: Per Flåthe / Dagbladet Vis mer

- Hvor mange vitner har oppgitt at de hørte skrik eller rop fra brua natt til 3. august?

- Mellom ti og femten.

Nekter straffskyld i drap Arne Lie som er forsvarer for den siktede politimannen sier til Dagbladet at klienten fastholder sin forklaring om at han ikke har noen skyld i Bråthens død.

 - Han har gjennomgått to lange avhør, og det er ingen vesentlige forskjeller i de, sa Lie til Dagbladet etter forrige avhør.

DØD: Linn Madelen Bråthen døde ved Brevikn bru den 3. august i år. En politimann er siktet for drap av henne. Han nekter straffskyld. Foto: Privat
DØD: Linn Madelen Bråthen døde ved Brevikn bru den 3. august i år. En politimann er siktet for drap av henne. Han nekter straffskyld. Foto: Privat Vis mer