Politiet: - Vi har en bedre sak

Politiet ber om forlenget varetekt for de fire siktede i Orderud-saken. Forsvarerne reagerer kraftig. - Vi vil absolutt motsette oss videre varetekt. sier Lars Grønnerøds advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De fire siktede i trippeldrapssaken vil alle begjære seg løslatt fra varetekt når de torsdag og mandag blir fremstilt for fornyet varetektsfengsling i Nedre Romerike forhørsrett

Forsvarerne til de fire siktede mener at det ikke er fremkommet nye opplysninger i saken som kan gi grunnlag for forlenget varetektsfengsling.

Politiet mener derimot at de har en bedre sak nå enn hva som var tilfelle under fengslingsmøtene for fire uker siden.

- Vi vil absolutt motsette oss videre varetekt. Lars Grønnerød har ingenting med den straffbare handlingen å gjøre som fant sted på Orderud gård, der tre personer ble skutt. Det eneste han har å gjøre med denne saken er at han har hjulpet til å fremskaffet to våpen. Nå har han sittet lenge nok til å være vitne i saken, sier Lars Grønnerøds forsvarer, Steinar Wiik Sørvik.

Han minner om at de tre som ble arrestert og fengslet i Molde for befatning med våpentyveriet, er løslatt.

Også Kristin Kirkemos forsvarer, advokat Tor Kjærvik, sier at hans klient vil be om å bli løslatt.

- Hun står hardnakket på at hun ikke har noe med selve drapene å gjøre. Dessuten har hun sagt det hun har å si om saken, sier Kjærvik.

(NTB)