DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter at han ble påkjørt mens han gikk rulleski langs Lalandsvegen i Klepp fredag 4. januar. Bilen som kjørte på ham, stakk fra stedet. Et ektepar er siktet for bildrap i saken. FOTO: PRIVAT
DØDE ETTER PÅKJØRSEL: 12 år gamle Olav Hovda døde av skadene han pådro seg etter at han ble påkjørt mens han gikk rulleski langs Lalandsvegen i Klepp fredag 4. januar. Bilen som kjørte på ham, stakk fra stedet. Et ektepar er siktet for bildrap i saken. FOTO: PRIVATVis mer

Politiet: - Vi har en teori om hvem som kjørte bilen

Politiet har ingen andre mistenkte enn ekteparet. Han: - Jeg kjørte ikke bilen. Hun: - Jeg husker ikke om jeg kjørte bilen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet i Rogaland er helt sikre på at det var en grønn Ford Focus stasjonsvogn, 2000-modell som traff Olav Hovda med dødelig kraft mens han var ute og gikk på rulleski med sin far langs Lalandsvegen i Klepp fredag for en uke siden.

Det er imidlertid avgjørende for politiet å finne ut av hvem som har sittet bak rattet på bilen.

Bilen er registrert på kvinnen (42) som er siktet i saken. Hennes ektemann (43), som tidligere er dømt for fyllekjøring og uaktsom kjøring, nekter for å ha kjørt bilen.

Han hevder å ha vært hjemme på ulykkestidspunnktet, og mener at mobil- og datatrafikk vil kunne dokumentere dette.

Politiet har en formening om hvem av de to som kjørte bilen.

HAR TEORI: Politiadvokat Ann-Bjørg ingebrigtsen ved Rogaland politidistrikt under fengslingsmøte i går.  
Foto: Carina Johansen / Dagbladet
HAR TEORI: Politiadvokat Ann-Bjørg ingebrigtsen ved Rogaland politidistrikt under fengslingsmøte i går. Foto: Carina Johansen / Dagbladet Vis mer

- Vi har en teori om hvem av de to som kjørte bilen. På grunn av etterforskningen og fare for at forklaringer blir påvirket, vil jeg ikke si noe mer om dette, sier politiadvokat Ann-Bjørg Ingebrigtsen til Aftenbladet.

En bompassering kort tid forut for ulykken kan ha gitt politiet svar på hvem som satt bak rattet.

- Verst for andre enn meg Mannen og kvinnen ble varetektsfengslet for to uker i går. Under fengslingsmøtene bedyret mannen sin uskyld, mens kvinnen sa at hun ikke kunne huske å ha kjørt bil, eller vært passasjer i noen bil, langs Lalandsvegen den aktuelle kvelden.

- Hun har ikke bekreftet at hun har kjørt bilen, og hun kan ikke huske at hun har kjørt på Lalandsvegen, og slett ikke på det tidspunktet, sier hennes advokat Inger Marie Sunde.

Hennes mann, som ble framstilt for fengsling tre timer etter kona, bedyret sin uskyld.

DØDSULYKKE: Olav Hovda ble bragt til sykehuset i Stavanger etter ulykken, men døde av skadene dagen etter ulykken. Foto: Magnar Larsen / NTB scanpix
DØDSULYKKE: Olav Hovda ble bragt til sykehuset i Stavanger etter ulykken, men døde av skadene dagen etter ulykken. Foto: Magnar Larsen / NTB scanpix Vis mer

- Dette er ikke enkelt for ham. Men det han har sagt tidligere er at dette er verst for andre enn ham først og fremst. Han synes dette er veldig ugreit, og han fastholder at han ikke er skyldig i det som han er siktet for, sier hans advokat Anne Elisabeth Kroken.

Gravlagt i går Olav Hovda var ute og gikk på rulleski sammen med sin far fredag 4. jaunar. Ved 1930-tiden, på Lalandsvegen i Klepp, ble han meid ned bakfra av en bil. Bilføreren stakk fra stedet.

Lørdag 5. januar døde 12-åringen av skadene. Han ble gravlagt i går klokken 13.

Leverte bil til reparasjon Samme kveld som Olav Hovda ble kjørt ned, tok kvinnen kontakt med en bilmekaniker for å få utbedret skader i frontruta og bulker i panseret.

Bilen ble levert inn til reparasjon dagen etter.

- De fortalte at de hadde fått en skade på vinduet, og at den andre skaden var da hun hadde truffet borti noe, sier verkstedeier Kjell Sund til Dagbladet.

Politiet har nå beslaglagt bilen fra bilverkstedet, men skadene, som politiet mener stammer fra ulykken, var allerede utbedret da politiet fikk fatt i bilen.

GRAVLAGT I GÅR: Familie, venner og lokalmiljøet møtte opp da Olav Hovda i går ble gravlagt i Klepp kirke
Foto: Carina Johansen / Dagbladet
GRAVLAGT I GÅR: Familie, venner og lokalmiljøet møtte opp da Olav Hovda i går ble gravlagt i Klepp kirke Foto: Carina Johansen / Dagbladet Vis mer