PÅGREPET: Fire personer ble pågrepet i en bevæpna politiaksjon etter knivstikkingen. Personene er tilknyttet det norske rom-miljøet i Oslo. Foto: Harald S. Klungtveit / Dagbladet
PÅGREPET: Fire personer ble pågrepet i en bevæpna politiaksjon etter knivstikkingen. Personene er tilknyttet det norske rom-miljøet i Oslo. Foto: Harald S. Klungtveit / DagbladetVis mer

Politiet: - Vi leter etter navngitte personer

Tilstanden alvorlig for de to som ble skadet i gårsdagens oppgjør i rom-miljøet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt kl 19 mandag kveld ble to personer angrepet inne i en bingohall på Torshov i Oslo. Det skal ifølge politiet ha blitt brukt øks, sabel, kniv og pistol i slagsmålet som oppsto. Det var tydelige blodspor i lokalet, på biler og i gata. Pistolen ble aldri avfyrt.

- Da politiet kom fram, var det nesten ingen som var igjen på stedet. Kort tid etterpå fikk vi melding om en hendelse av samme karakter inne på legevakta. Det ble sett at en bil forlot stedet, og den bilen fikk vi kontroll på. Fire personer fra bilen ble anholdt, og det ble også funnet en pistol, sa operasjonsleder Ola Krokan i Oslo-politiet til Dagbladet mandag kveld.

Fire personer pågrepet Fire personer ble i går pågrepet etter bråket som oppstod på legevakten i etterkant av dramaet på Torshov.

- Det er ingen nye pågripelser utover de fire vi pågrep i går, sier operasjonsleder Tor Grøttum til Dagbladet tirsdag morgen.

De fire blir fortsatt holdt av politiet, og avhøres om sin rolle i saken i løpet av dagen.

Leter etter navngitte personer Til tross for at politiet i natt aksjonerte på flere adresser i Oslo, har det ikke kommet til flere pågripelser i saken.

- Vi jobber selvfølgelig for fullt. Vi har flere navn i søkelyset, som vi er interessert i å snakke med. Vi kjenner jo sigøynermiljøet godt, sier Grøttum.

- Vi leter etter flere navngitte personer, og har avhørt mange i løpet av natten, sier krimvaktleder Lennart Kyrdalen til Dagbladet

Alvorlig for de skadde To personer ble kjørt til sykehus med alvorlige skader etter hendelsen i går kveld.

- Tilstanden er alvorlig, men ikke livstruende for den ene, og alvorlig for den andre, sier Kyrdalen.

- Vi fikk den beskjeden klokka 01 i natt, og skulle få beskjed dersom situasjonen forverret seg.

Oppgjør i rom-miljøet Hva som er bakgrunnen for gårsdagens drama er fortsatt ikke klart.

- Vi vet ennå ikke hvorfor dette har skjedd, sier Kyrdalen.

Det som er klart er at det dreier seg om et oppgjør i rom-miljøet.

- Vi vet ikke noe mer om bakgrunnen for at den mangeårige rom-konflikten har blusset opp igjen nå. Men vi har mange tråder vi nå skal nøste opp i, dette kan ikke fortsette, sa innsatsleder Trond Barstad til Dagbladet i går kveld.

Frykter drap Mangeårig rom-mekler, Finn Abrahamsen, frykter neste slagsmål vil ende i drap.

- Konfliktnivået har gått i bølger i alle år, men de er mer voldelige nå enn tidligere. Det har vokst opp en ny generasjon nå som mange frykter. Det er bare et tidsspørsmål før folk blir drept, sier han, og mener mange interne oppgjør i miljøet aldri når politiet eller offentligheten.

Abrahamsen mener politiet nå bør starte en koordinert aksjon mot miljøet.

- Jeg synes det er pussig at de ikke setter en stopper for dette.

ALVORLIG SKADET: To personer ble sendt til sykehus  etter slagsmål inne og utenfor Torshov bingo. Politiet opplyser at begge ble alvorlig skadet i hendelsen.  Foto: Geir Barstein / Dagbladet
ALVORLIG SKADET: To personer ble sendt til sykehus etter slagsmål inne og utenfor Torshov bingo. Politiet opplyser at begge ble alvorlig skadet i hendelsen. Foto: Geir Barstein / Dagbladet Vis mer