Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet: - Vi må prioritere

Mohamed Elgazi (36) fikk beskjed om å la innbruddstyven han tok i egen leilighet gå. - Av og til må vi prioritere, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var i natt at 36-åringen fra Torshov i Oslo tok innbruddstyven på fersken. Etter å ha overmannet tyven ringte han politiets sentralbord og ba om hjelp. Der skal han ha fått beskjed om å la tyven gå.

- Vi er nødt til å se nærmere på dette, sier Audun Øvrebø, fungerende informasjonsjef ved Oslo politidistrikt til Dagbladet.no.

Oslopolitiet har ikke loggført noen innringning fra Elgazi, og kan foreløpig ikke redegjøre for sitt syn på saken. Øvrebø lover at saken vil bli gransket, for vanligvis skal det rykkes ut på slike saker.

- På et generelt grunnlag er det uheldig at vi ikke kan rykke ut når slik sjer, men av og til er det så mange oppdrag på en gang at folk vil oppleve at vi må gjøre prioriteringer, sier Øvrebø.

Har dere redusert bemanning i påsken?

- Vi har en kapasitet som er satt opp etter tidligere års erfaringer.

Send inn klage

Elgazi er ikke det første innbruddsofferet som er misfornøyd med politiets oppfølging. Men hva gjør man hvis man er ikke er fornøyd med politiets respons i slike eller andre saker? Informasjonssjef Øvrebø oppfordrer folk til å ringe eller sende inn en skriftlig klage.

- Det er fullt mulig å klage. Vi anbefaler folk å ta kontakt hvis de er misfornøyd. Hvis vi ikke får klager blir vi jo aldri bedre, sier han til Dagbladet.no.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!