Politiet: - Vi mener en kniv var drapsvåpenet

Foreløpig obduksjon gir ikke entydig svar på dødsårsak.

DREPT: Anna Kristin Gillebo Backlund. Foto: Privat
DREPT: Anna Kristin Gillebo Backlund. Foto: PrivatVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sosionom Anna Kristin Gillebo Backlund (30) ble drept av en 15 år gammel jente på en barneverninstitusjonen Behandlingssenteret små enheter i Asker natt til tirsdag.

En 15 år gammel jente ble pågrepet på stedet. Hun erkjenner forsettlig drap, men ikke overlagt slik siktelsen mot henne lyder. Hun ble varetektsfengslet i to uker i går og er for tiden på Bredtveit kvinnefengsel.

Den foreløpige obduksjonsrapporten av drapsofferet ble klar i dag.

- Den foreløpige obduksjonsrapporten gir ingen entydig dødsårsak, sier politiadvokat Iselinn Håvardstein i Asker og Bærum-politiet til Dagbladet.

I en pressemelding melser Asker og Bærum politidistrikt at både kvelning og blodtap kan ha bidratt til dødens inntreden.

- Det er påvist flere stikkskader på fornærmede, heter det i pressemeldingen.

- Politiet beslagla en kniv på åstedet som vi mener er drapsvåpenet. Hvor vi mener denne kniven stammer fra ønsker vi ikke å kommentere, det er noe etterforskningen skal gi svar på, sier Håvardstein til Dagbladet.

VG skriver i dag at 15-åringen skal ha lokket Backlund i en felle, satt henne ut av spill, tatt nøkla hennes, hentet en innelåst kniv og gått løs på 30-åringen. Politiet ønsker ikke å kommentere opplysningene.

Tirsdag ble 15-åringen avhørt i nesten tre timer. I forbindelse med fengslingsmøtet i går valgte politiet å utvide siktelsen til å gjelde overlagt drap.

- Avhørene av siktede vil nå fortsette, sier Håvardstein.