Trafikkaos i Telemark:

Politiet: - Vi vil gjerne fange tyver, ikke dirigere vogntog

Ber folk slutte å snu og skape farlige situasjoner.

Oslo  20121029.
Regn, snø og sludd bidrar til kø ved Økern i retning Sinsen innover mot Oslo mandag morgen. Snøen og sluddet kom i løpet av natt til mandag. Vinterføre.
Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix
Oslo 20121029. Regn, snø og sludd bidrar til kø ved Økern i retning Sinsen innover mot Oslo mandag morgen. Snøen og sluddet kom i løpet av natt til mandag. Vinterføre. Foto: Thomas Winje Øijord / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mandag har vært en utfordrende dag i trafikken for politiet i Telemark. På kvelden meldes det om flere vogntog som skaper kaos, særlig i området ved Stathelle og Brevik i Porsgrunn.

- Det har vært utfordrende, for å si det politisk korrekt. Særlig på omkjøringsveien for E18 mellom Stathelle og Breviksbrua, hvor vogntog har satt seg fast og folk blir utålmodige. Mange har forsøkt å snu på motorveien, og skapt farlige situasjoner, sier operasjonsleder Geir Kastmo hos politiet i Telemark.

Han legger til at de har satt inn store ressurser for å prøve å dirigere trafikken i området, men at kombinasjonen utfordrende føre, sjåfører som virker uvante med vinterføre og dårlig skodde vogntog gjør det vanskelig.

Mandag kveld er fem patruljer ute på en strekning på fem kilometer.

- Stort sett utenlandske

- Det kommer mange vogntog fra en rekke land inn med ferga der, og er det ikke vogntoget, så er det sjåførene som er problemet. Ut ifra registreringsnummer som blir meldt inn hit, så ser jeg det stort sett er utenlandske vogntog som sliter på vinterføret i kveld, forteller Kastmo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer