KJØRTE FLERE KILOMETER I FEIL KJØREFELT:

Politiet: – Et lite mareritt

Det var på Tvedestrand tirsdag at en bil kjørte i feil retning på E18.

E18: Tirsdag morgen kjørte denne personbilen i feil kjørefelt i flere kilometer. Video: Christoffer Ausland / Emilie RydningVis mer Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Christoffer Ausland var på vei til jobb tidlig tirsdag morgen da han oppdaget at det var en bil som kjørte i motgående kjøreretning, og også på feil side av midtsperrene.

Se hele hendelsen i videoen øverst i saken.

– Da jeg så bilen hadde den ligget der i to kilometer, og det var fortsatt over en kilometer til midtsperren var slutt. Han passerte til og med en åpning i midtsperren uten å kjøre ut i riktig felt, forteller Ausland til Dagbladet.

Ausland mener sjåføren, en eldre mann, hadde en fart på 60–70 kilometer i timen. Da han så en lastebil komme imot personbilen fryktet han det verste.

– Heldigvis fikk både personbilen og lastebilen raskt øye på hverandre. De klarte begge å bremse ned såpass at de unngikk en kollisjon. Jeg har aldri vært borti noe liknende, sier Ausland.

– Potensielt livsfarlig

Politisjef i Agder politidistrikt, Knut Odde, sier at det fra tid til annen forviller seg bilister inn i motgående kjøreretning, til tross for tydelig merking.

– Alle påkjøringer er godt merket, samt at det er «snu»-skilt om man likevel skulle havne i feil kjørefelt. At folk likevel havner der er nok ikke tilsiktet, men det er nok en del sløvhet inne i bildet. Ikke alle følger like godt med på veien, sier Odde til Dagbladet.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer