Politiet: -Ikke økt trussel mot norske politikere

Det er ingenting som tyder på at trusselen mot norske politikere er økt etter drapet på den svenske utenriksministeren Anna Lindh, sier fungerende politimester i Oslo politidistrikt, Roger Andresen, til NTB.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Men vi vil være mer synlige både i uniform og på annen måte i innspurten av valgkampen. Vi vil være med på å skape trygghet ved å være til stede i gatebildet og ved større arrangementer, sier Andresen.

Han understreker at det foreløpig ikke er noe som tyder på økt trussel mot den norske regjeringen.

- Det er klart den tragiske hendelsen i Stockholm gjør sterkt inntrykk på politiet i Oslo, som har ansvaret for den norske regjeringens sikkerhet. Jeg har stor forståelse for at denne hendelsen skaper utrygghet blant politikere og folk generelt, sier Andresen.

Statsminister Kjell Magne Bondevik uttalte like etter kunngjøringen av Lindhs død at politiet må gjennomgå sikkerheten til norske politikere.

- Den sikkerheten som vi har ansvar for, er gjenstand for vurdering fortløpende, men hendelsen i Sverige vil selvfølgelig medføre at vi må vurdere om vi trenger mer generelle endringer på lengre sikt. Etter dette er det naturlig med samtaler og gjennomgang av oppleggene vi har både innen Norge og med nordiske samarbeidspartnere, sier Andresen til NTB.

(NTB)