Politiet: 20-30 millioner kroner fra den illegale gambling-ringen gikk til Norge

I tillegg til norskamerikaneren, som ifølge FBI er på toppen av gamblingpyramiden, ble to nordmenn arrestert i Agder i går. De er siktet for heleri.

ARRESTERT: Den eldste av de to brødrene, med tilnavnet «The clam eater» (muslingspiseren). Politiet mener han og broren (under), som begge er registrert med eiendom i Norge har vært ledere i en internasjonal, voldelig gamblingring, drevet fra Lima i Peru. Foto: FBI
ARRESTERT: Den eldste av de to brødrene, med tilnavnet «The clam eater» (muslingspiseren). Politiet mener han og broren (under), som begge er registrert med eiendom i Norge har vært ledere i en internasjonal, voldelig gamblingring, drevet fra Lima i Peru. Foto: FBI Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Politiet tror to norskamerikanske brødre står bak den illegale gamblingringen organisert under navnet Macho Sports, som FBI slo til mot i dag.

Totalt er 18 personer tiltalt i saken. 14 personer ble i går arrestert i California og én av de to norskamerikanske brødrene ble i går pågrepet i Agder. Den andre broren skal være arrestert i Lima, Peru, mens to av de tiltalte fortsatt skal være på frifot.

I tillegg til de pågrepne i den internasjonale gamblingsaken ble ytterligere to nordmenn arrestert i Agder i går.

De to er norske statsborgere og er siktet for grovt heleri.

- Vold og trusler - Politiet hadde en aksjon i går ettermiddag. Tre personer er pågrepet, to norske statsborgere og en amerikansk statsborger, bekrefter politiadvokat i Agder politidistrikt, Geir Magne Søfteland til Dagbladet.

Nordmennene er siktet for grovt heleri, mens norskamerikaneren er siktet i USA for ulovlig gamblingvirksomhet og hvitvasjing.

USA har begjært norskamerikaneren utlevert.

De mener han og broren utgjør toppen av et stort illegalt gamblingsyndikat som med utstrakt bruk av vold og trusle krever inn penger fra folk med spillegjeld.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer