Politiet: 20-30 millioner kroner fra den illegale gambling-ringen gikk til Norge

I tillegg til norskamerikaneren, som ifølge FBI er på toppen av gamblingpyramiden, ble to nordmenn arrestert i Agder i går. De er siktet for heleri.

ARRESTERT: Den eldste av de to brødrene, med tilnavnet «The clam eater» (muslingspiseren). Politiet mener han og broren (under), som begge er registrert med eiendom i Norge har vært ledere i en internasjonal, voldelig gamblingring, drevet fra Lima i Peru. Foto: FBI
ARRESTERT: Den eldste av de to brødrene, med tilnavnet «The clam eater» (muslingspiseren). Politiet mener han og broren (under), som begge er registrert med eiendom i Norge har vært ledere i en internasjonal, voldelig gamblingring, drevet fra Lima i Peru. Foto: FBIVis mer
ARRESTERT: Den yngste av de to brødrene, med tilnavnet «Leo». En av de to brødrene ble arrestert i Agder i går, den andre broren ble pågrepet i Lima, Peru. 14 personer ble pågrepet i California. Foto: FBI
ARRESTERT: Den yngste av de to brødrene, med tilnavnet «Leo». En av de to brødrene ble arrestert i Agder i går, den andre broren ble pågrepet i Lima, Peru. 14 personer ble pågrepet i California. Foto: FBIVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiet tror to norskamerikanske brødre står bak den illegale gamblingringen organisert under navnet Macho Sports, som FBI slo til mot i dag.

Totalt er 18 personer tiltalt i saken. 14 personer ble i går arrestert i California og én av de to norskamerikanske brødrene ble i går pågrepet i Agder. Den andre broren skal være arrestert i Lima, Peru, mens to av de tiltalte fortsatt skal være på frifot.

I tillegg til de pågrepne i den internasjonale gamblingsaken ble ytterligere to nordmenn arrestert i Agder i går.

De to er norske statsborgere og er siktet for grovt heleri.

- Vold og trusler - Politiet hadde en aksjon i går ettermiddag. Tre personer er pågrepet, to norske statsborgere og en amerikansk statsborger, bekrefter politiadvokat i Agder politidistrikt, Geir Magne Søfteland til Dagbladet.

Nordmennene er siktet for grovt heleri, mens norskamerikaneren er siktet i USA for ulovlig gamblingvirksomhet og hvitvasjing.

USA har begjært norskamerikaneren utlevert.

De mener han og broren utgjør toppen av et stort illegalt gamblingsyndikat som med utstrakt bruk av vold og trusle krever inn penger fra folk med spillegjeld.

Norskamerikaneren fremstilles for fengsling i Oslo tingrett i morgen, mens i alle fall en av de to nordmennene fremstilles for fengsling i Agder tingrett.

- Knytningen mellom disse er at vi mener det har gått penger fra de straffbare handlingene i USA hit til Norge. De som er siktet for heleri mistenkes for å ha bidratt til overføringer hit til landet, sier Søfteland til Dagbladet.

20-30 millioner Norsk politi startet etterforskning av de to norske statsborgerne etter anmodning fra skatt sør, som knyttet de to til mistenkelige pengestrømmer inn til landet.

De var mistenkt for brudd på ligningsloven og mulig heleri.

- Etterhvert kom man så i kontakt med amerikanske myndigheter som drev etterforskning mot det miljøet i USA hvor deler av pengene stammer fra, sier Søfteland.

I går gikk FBI og norsk politi til en felles aksjon.

De to nordmennene som er siktet for heleri er ikke tidligere kjent av politiet.

Politiet mener at det er overført anslagsvis 20-30 millioner fra den illegale gamblingringen, til Norge.

- Det har gått over noen år. De to har bistått med å overføre i alle fall deler av beløpet, sier Søfteland.

Store formuer De to norskamerikanske brødrene er begge registrert med betydelige formuer i Norge:

Den ene broren, en 40-åring fra Tvedestrand, sto i 2011 registrert med 16 millioner i formue men bare snaut 300 000 i inntekt.

Broren, en 42-åring bosatt på Bygdøy og i Tvedestrand, hadde i 2011 en formue på 13,4 millioner, og en inntekt på drøyt 200 000. De tidligere årene hadde han enda lavere inntekt.