- VELDIG ALVORLIG:: Etterforskningsleder Torbjørn Nervik forteller at 87-åringen lå bakbundet i ett døgn i sitt eget hjem. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADET
- VELDIG ALVORLIG:: Etterforskningsleder Torbjørn Nervik forteller at 87-åringen lå bakbundet i ett døgn i sitt eget hjem. Foto: ERLING HÆGELAND/DAGBLADETVis mer

Politiet: 87-åring lå bakbundet i et døgn etter brutalt hjemmeran

- Kunne endt i tragedie.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Haugaland og Sunnhordland politidistrikt (HSPD) rykket i forrige uke til en 87 år gammel mann etter at de mandag kveld hadde mottatt melding fra hjemmetjenesten om at mannen var blitt utsatt for en kriminell handling.

En mann i slutten av 30-åra, og en kvinne i begynnelsen av 40-åra er pågrepet og siktet i saken som politiet tidligere har omtalt som et grovt hjemmeran. De er hjemmehørende i distriktet og har blitt varetektsfengslet i fire uker i Haugaland tingrett.

Ble funnet bakbundet Overfor Dagbladet bekrefter etterforskningsleder Torbjørn Nervik at 87-åringen ble funnet mishandlet og bakbundet på gulvet.

- Han var bundet slik at han ikke kunne reise seg og hadde ligget der i ganske nøyaktig et døgn før hjemmehjelpen fant ham, forteller Nervik.

Sakens karakter gjør at politiet tar saken svært alvorlig, sier etterforskningslederen. Ranerne skal ha tatt seg urettmessig inn i leiligheten til 87-åringen og påført mannen knusningsskader i ansiktet og gitt han en stygg behandling.

- Dette kunne endt i tragedie. De som utførte ugjerningen hadde forlatt ham i en hjelpeløs tilstand, og man kan egentlig bare tenke seg hvordan den fornærmede må ha hatt det.

Broren: - Forferdelig - Det er forferdelig det de gjorde, sier en av 87-åringens brødre til Dagbladet.

- Han lå jo fastbundet i et døgn. Det var bra at han ble funnet, sier broren, som har snakket med 87-åringen på telefon.

- Det går bedre med ham, sier broren.

Kjenninger av politiet De siktede er kjenninger av politiet, og har vært i deres søkelys i forbindelse med andre saker. Det skal ha vært i forbindelse med en narkotikasak at politiet fikk ferten av ranerne. Det skal blant annet ha blitt funnet gjenstander som stammer fra ranet.

- Vi ønsker ikke å gå inn i detaljer, men kan bekrefte at det ble borttatt både penger og gjenstander fra den fornærmedes hus, sier Nervik.

- Det er ikke størrelsen på ransutbyttet som gjør denne saken så alvorlig, men at tingene ble gjort av en slik karakter som ikke er bra i det hele tatt, sier han.

Han opplyser at den 87 år gamle mannen har det etter forholdene bra.

- Han er oppegående og forklart seg greit til oss. Nå fortsetter vi etterforskingen i saken.

Erkjenner straffskyld Den pågrepne mannen har erkjent straffskyld, mens kvinnen erkjenner delvis straffskyld.

- Hun har forklart seg til retten, og mener at hun ikke sto bak alle forholdene hun er siktet for. Hun erkjenner deler av grunnlaget for siktelsen, sier hennes forsvarer, Kent Fredriksen til Dagbladet.

- Benekter hun å stå bak frihetsberøvelsen?

- Hun har forklart seg rundt disse forholdene, men detaljer om dette ønsker jeg ikke å uttale meg om, sier forsvareren.