Hund i varm bil

Politiet advarer: - Det trenger ikke være så varmt før det blir farlig

Ikke etterlat hunden i bilen.

RING POLITIET: Skulle du se en hund innestengt i en bil, oppfordrer politiet deg til å ringe dem før du reagerer på egenhånd. Foto: NTB Scanpix
RING POLITIET: Skulle du se en hund innestengt i en bil, oppfordrer politiet deg til å ringe dem før du reagerer på egenhånd. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

De siste ukene har det vært stor fokus på det i media. Vi har sett utallige presseoppslag om faren ved å etterlate barn og hunder i varme biler, uansett om det bare er for noen minutter mens du får unnagjort et raskt ærend.

Likevel mottar politiet stadig flere meldinger om kjæledyr som etterlates i varme biler. Nå går politiet ut og advarer via Twitter.

«Vi mottar stadig meldinger fra publikum angående hunder som sitter igjen alene i ulike kjøretøy i varmen. Vi er glade for at dere bryr dere, det gjør vi også», skriver OPS politiet Oslo på Twitter.

Trenger ikke være så varmt

Operasjonsleder, Vidar Pedersen, forteller at henvendelsene gjerne øker i takt med at temperaturen stiger. Likevel trenger ikke gradestokken krype opp mot 30 grader før det blir farlig å etterlate kjæledyret i bilen.

- Det kan faktisk bli farlig varmt allerede når det er mellom 18 og 20 varmegrader ute, sier Pedersen til Dagbladet.

Han er glad for at pressen setter fokuset på problemet, og forteller at publikum stort sett er flinke til å si fra om de finner en hund som er etterlatt i solsteika. Seinest i går måtte Oslo-politiet rykke ut til en forlatt bil med en hund.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer