Politiet advarer: - Ikke ring savnede

Elleve personer er fremdeles ikke gjort rede for etter jordraset i Gjerdrum kommune onsdag morgen. Nå kommer politiets innsatsleder med en advarsel til pårørende.

ADVARER: Politiet leter fortsatt etter savnede som kan befinne seg i rasområdet. Nå advarer politiet pårørende. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
ADVARER: Politiet leter fortsatt etter savnede som kan befinne seg i rasområdet. Nå advarer politiet pårørende. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

ASK (Dagbladet): - Ikke ring de savnede, sier politiets innsatsleder, Roger Pettersen, til Dagbladet.

Onsdag kveld leter politiet fremdeles iherdig etter de da elleve personene som fremdeles ikke var redegjort for etter jordskredet som fant sted i Gjerdrum kommune i morgentimene onsdag. Torsdag morgen er det ti personer som fortsatt er savnet.

Politiet bruker mobiltelefonene til de savnede i søket, og advarer nå pårørende om å ringe sine kjære.

Fraråder å ringe savnede

- Vi sjekker alle telefoner og har god kontroll på telefonnummer. Sporing av telefoner har vi jobbet med og kan fastslå hvor de ligger med 20-25 meters slingringsmonn. Politiet benytter seg også av IMSI-fangere for å gjøre slingringsmonnet mindre, sier Pettersen.

En IMSI-fanger er et apparat som brukes til å fange opp mobiltrafikk og mobiltelefoners bevegelse, men mobiltelefonene må ha strøm for at dette er mulig.

Derfor fraråder politiet nå folk fra å ringe venner og bekjente som kan ha tilknytning til raset - mange anrop kan nemlig tappe mobiltelefonene for strøm.

- Ikke ring de savnede, advarer Pettersen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer