Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet advarer: - Pass på dere selv

Etter skudd i København.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Rundt klokka 01 natt til søndag meldte dansk politi om skyting ved en synagoge i København.

Én person er skutt i hodet og to politifolk ble truffet i arm og bein.

Nå ber dansk politi folk være oppmerksomme og varsomme.

- Pass på dere selv, skriver politiet på Twitter.

- Det er et stort antall politifolk i det indre København. Følg deres anvisninger, fortsetter politiet.

Ikke trygt Skyteepoisoden i natt skjedde ved Københavns største synagoge. Det er foreløpig ikke kjent om skytingen har noen sammenheng med angrepet mot et kulturhus i byen tidligere lørdag.

- Det er ikke trygt å oppholde seg i København sentrum, forteller politiet.

Folk forteller at det råder kaos i Nørrebro, der politiet både jakter på gjerningsmannen og forsøker å få folk til å trekke seg bort fra området, skriver NTB.

- Folk får ikke gå ut av sine leiligheter, syklister blir stoppet, og folk blir beordret til å holde seg inne i barene, forteller Mikkel Westphal-Stephensen til DR.

Gjerningsmannen flyktet til fots fra stedet etter skytingen i Krystalgade. Politioppbudet i København sentrum er stort, og folk der får beskjed om at det ikke er trygt å ferdes i byen, melder nyhetsbyrået Reuters.

Jakter gjerningsmann Politiet mener det er for tidlig å si hvorvidt skyteepisoden er knyttet til angrepet på et kulturhus i København lørdag.
Rett etter midnatt ble ble Nørreport stasjon like ved åstedet i sentrum av København evakuert, og stasjonen er sperret av, melder DR.

- Vi kan ennå ikke si noe om de skaddes tilstand, sier politiet. Gjerningsmannen var iført svarte bukser og svarte sko, samt en lysegrå jakke med flerfargede lyse felt, ifølge politiet.
Gjerningsmannen er fortsatt på frifot etter at en mann ble drept og tre politifolk ble såret i et angrep på et kulturhus i København lørdag ettermiddag. En mann i 40-årene ble drept i hendelsen.

Hele Norges coronakart