Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet advarer: Dette er ikke lov

- Det er blitt en ukultur at det er OK å drikke i bakken, men det utgjør en risiko for andre.

BAKKEØL: Det er kanskje mange som har tatt seg en medbrakt øl i skibakken, men nå advarer politiet i Agder. Foto: Corbis
BAKKEØL: Det er kanskje mange som har tatt seg en medbrakt øl i skibakken, men nå advarer politiet i Agder. Foto: Corbis Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Det er påskeferie, sola skinner i omtrent hele Sør-Norge og snøforholdene er fortsatt gode på vinterdestinasjonene.

Derfor er det naturlig nok mye folk i fjellet, og mange bruker kanskje ferien på å koble av med noe godt i glasset. Men det skal du også være bevisst på hvor du nyter.

Det gjør Agder politidistrikt klart i en melding på Twitter:

«Hovden: klage på folk som drikker i bakken i skisenteret, ber publikum vise hensyn. Minner om reglene for drikking på offentlig sted» skriver operasjonssentralen.

Ikke lov Agder er et av politidistriktene som har nulltoleranse for offentlig drikking, og slår hardt ned på problematikken, ifølge Dinside.

De merker imidlertid at folk blir litt lempelige vinterstid.

- Det er et gjentagende problem, og ikke bare her i Agder, men på flere skidestinasjoner i landet. Det er noen som tror det er slutt på lover og regler og at de kan drikke hvor de vil, men det er ikke innenfor å sette seg på offentlig sted eller i en skibakke og drikke, sier operasjonsleder Ingrid Mæhre til Dagbladet.

Hun sier de i dag fikk meldinger fra ansatte og personer på skisenteret.

- På Hovden økes antall folk med ganske mange tusen nå i påska. Det er blitt en ukultur at det er OK å drikke i bakken, men det utgjør en risiko for andre. Folk med promille i en slalåmbakke utgjør en fare for andre. I Norge har vi ikke afterski i bakken, og det er en grunn til det.

Mæhre er enig i at forbudet mot drikking på offentlig plass håndheves forskjellig rundt omkring i landet. Oslo-politiet er for eksempel liberale med drikking i parkene.

- Vi erfarer at det blir langt mer løssluppent dersom vi overser det, sier hun.

- Nyt med måte! På et av Norges største skisenter, Hafjell, er det tusenvis av mennesker i påskeuka. Skistedet i Oppland er omtrent like kjent for skianlegget som de store festene i påska.

- Hafjell er et sted først og fremst ment for skikjøring og dernest fest. Vi er opptatt av at det ikke skal drikkes offentlig, og ønsker jo ikke utagerende oppførsel i anlegget, sier kommunikasjon- og markedsansvarlig for alpinanleggene på Hafjell og Kvitfjell, Christian Bråtebekken, til Dagbladet.

- Vi har afterski, som er en del av et godt alpinanlegg og det er veldig godt med en øl i den første vårsola. Det handler om å ta det med ro og kanskje parkere skiene. Drikkingen får foregå på de stedene hvor det hører hjemme. Utagerende drikking er verken forenlig med gode familieverdier eller det å kjøre på ski. Vi ønsker oss blide folk som nyter med måte.

- Vi har hatt en best tenkelig start på påska så langt. Det er sol med noen små skyer her og optimale temperaturer. Dette kan bli en av de beste påskene vi har hatt noen gang.

Hele Norges coronakart