Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet advarer eldre mot hjemmeranere i Oslo

Mann (90) og kvinne (86) ble angrepet og ranet i sine egne hjem fredag, og også flere andre eldre skal ha blitt utsatt for grove ran.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det har vært flere episoder hvor tyver har fulgt etter eldre mennesker som har vært og handlet på sitt lokale kjøpesenter, og tilbudt dem hjelp til å bære hjem varene. Noen har også utgitt seg for å være hjemmehjelpere, opplyser politioverbetjent Audun Jevnaker ved Stovner politistasjon til NRK.

Fredag formiddag ble en 90 år gammel mann lagt i bakken og slått av ranere i sin leilighet på Linderud i Oslo. Tyvene kom seg unna med et mindre pengebeløp.

Noen timer senere ble en 86 år gammel kvinne dyttet ned på gulvet og ranet for verdigjenstander i sitt hjem på Veitvet. Politiet tror samme ranere står bak disse ranene.

Jevnaker vil ikke gå inn på hvor mange andre saker det er snakk om, men det dreier seg om lignende tilfeller både i Groruddalen og andre steder i Oslo, uten at han vil angi nærmere sted. 

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!