Politiet advarer: Falsk hjemme­hjelp svindler eldre

Fire anmeldelser fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Politiet i Oslo advarer mot en mann som ifølge meldinger rundstjeler eldre under dekke av å være hjemmehjelp. Fredag har mannen fått romstere i flere boliger som følge av svindelen.

- Vi har fått inn fire anmeldelser i dag, men utelukke ikke at det dreier seg om flere. Vi ser alvorlig på saken og ser tilfellene i sammenheng, sier operasjonsleder Vidar Pedersen til Dagbladet.

90-årsalderen

Det var TV 2 som først omtalte saken, etter at Oslo-politiet tidligere i dag tvitret om svindelen. I ett tilfelle fikk den falske hjemmehjelpen med seg smykker og verdisaker fra en kvinne.

Pedersen opplyser at alle ofrene er bosatt øst i Oslo, på strekningen Vålerenga-Karihaugen.

- Felles for alle er at de bor i boligfelt ikke langt fra E6, og at de er rundt 90 år. Vi kan ikke utelukke at det ligger research bak utvelgelsen av ofrene, sier operasjonslederen.

Tyveriene blir oppdaget i etterkant, av pårørende eller den ekte hjemmehjelpen, som har skjønt at noen allerede har vært i boligen under falskt flagg.

- Alle forholdene er blitt meldt etter klokka 12, og det har gjerne gått litt tid - en time eller to - så vi kommer en del på etterskudd når det gjelder å ta ham, sier Pedersen.

Mulig østeuropeer

Ofrene har fortalt at mannen snakket gebrokkent norsk og muligens er østeuropeer. Han har kort mørkt hår og var kledd i en lys strikkegenser og mørk bukse.

- Han er også beskrevet som litt mørk, sier operasjonslederen.

Denne typen svindel skjer hvert år i Skandinavia. Utspekulerte kriminelle har tidligere lurt til seg penger fra eldre ved å utgi seg for å være TV-reparatører, småmåkere eller sågar barnebarn.

Pedersen har følgende oppfordring:

- Ved mistanke, ring politiet med en gang, og husk hvordan han så ut. Ikke slipp noen inn dersom du er i tvil om hvorvidt folk er den de utgir seg for å være.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer