KAN BLI LIVSFARLIG: Politiet har forståelse for at folk vil hjem, men ber dem holde seg unna tunneler - der bilene raser gjennom. 
Foto: Truls Brekke/Dagbladet
KAN BLI LIVSFARLIG: Politiet har forståelse for at folk vil hjem, men ber dem holde seg unna tunneler - der bilene raser gjennom. Foto: Truls Brekke/DagbladetVis mer

Politiet advarer: Fulle folk raver gjennom tunneler om natta

Må stenges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Til stadighet må politi og vegvesen bruke ressurser på å stenge tunneler, fordi fulle folk raver gjennom dem på vei hjem fra byen om natta.

Det opplyser politiet i Hordaland til Dagbladet, etter at Vegtrafikksentralen i Bergen natt til søndag måtte stenge to tunneler.

- Bilister må bremse - Det er et generelt problem når de skal hjem fra byen. Det er som regel etter stengetid av restauranter og utesteder. Da er det så lange drosjekøer at folk velger å heller gå hjem, sier operasjonsleder Ronny Lentføhr.

Dét er ikke alltid så lett, og særlig kanskje ikke i Bergen.

- Mange i Bergen har ingen annen vei hjem enn gjennom tunneler, men det er ikke tillatt å gå i dem. Det er jo sunt og fint å gå, men det blir farlig, sier operasjonslederen.

I natt skjedde det igjen. Klokka 01.25 ble Eidsvågtunnelen mot Åsane stengt, og i 04-tida ble Damsgårdstunnelen stengt etter at det ble observert gående i tunnelene.

Det var Bergensavisa som først omtalte saken.

Vaktoperatør Tina Fjeldavli i Vegtrafikksentralen i Bergen sier de titt og stadig får tips fra bilister som har opplevd å måtte bråbremse for fulle natteravere.

- Det skjer som oftest i helgene, da får vi telefoner fra bilister som ringer og forteller at det er folk som vimser rundt i veibanen, så de er nødt til å bremse.

- De kommer ofte litt brått på, sier hun til Dagladet.

- En evig diskusjon Da er Vegtrafikksentralen nødt til å stenge tunnelene, slik at de kan varsle politiet - som igjen sender en patrulje for å sjekke i tunnelen.

- Det er trafikkfarlig og ulovlig å gå i tunneler. Det er jo der bilistene skal kjøre, så da må de finne seg andre måter å komme seg hjem på, sier hun.

Lentføhr i Hordaland-politiet forteller at politiet ikke har registrert ulykker som følge av natteravingen, men presiserer at det kan være livsfarlig.

Og ressurskrevende.

- Tidvis er det noe vi absolutt bruker mye ressurser på, for det er fare for liv når man raver rundt i tunneler. Det er som oftest snakk om fulle folk, sier han til Dagbladet.

- Hadde det vært fint for politiet om det var flere taxier i Bergen sentrum om natta, så folk kom seg trygt hjem?

- Det der er en evig diskusjon. De driver jo butikk. Men det er er en utfordring her på Vestlandet, fordi mange gjennom tunneler for å komme seg hjem.

Han ber folk heller ta andre «snarveier» dersom taxikøen blir for lang og de velger å ta beina fatt.

- Jeg kan ikke gjøre noe annet enn å si at folk bør gå over haugene i stedet for inni tunnelen. Men det blir jo litt lenger å gå. Jeg har full forståelse for at folk vil gå hjem, men det er dumt å gå gjennom tunnelene, sier Lentføhr.