Politiet advarer ikke lenger familien mot å utlove dusør

- Det er nå opp til familien og bistandsadvokaten.

ADVARER IKKE MOT DUSØR: Grete Lien Metlid forteller at de har vært i møte med familien Schjetnes bistandsadvokat, og at de ikke lenger advarer mot å utlove dusør.
Foto: Jo Straube / Dagbladet
ADVARER IKKE MOT DUSØR: Grete Lien Metlid forteller at de har vært i møte med familien Schjetnes bistandsadvokat, og at de ikke lenger advarer mot å utlove dusør. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Familien til savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har tidligere fått tilbud om å utlove en dusør på en halv million kroner, men valgte å si nei etter råd fra politiet.

- Vi hadde er godt møte med familiens bistandsadvokat i går, og vi fraråder ikke lenger familien å utlove en dusør, sier Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

- Vi har tidligere rådet familien til å ikke utlove dusør fordi vi frykter at vi vil få en type informasjon som ikke er knyttet til realiteten, men til et ønske om penger.

- Positiv utvikling Ifølge familiens advokat, Harald Stabel i advokatfirmaet Stabel & Co, er familien «positive og glade» for at politiet nå åpner opp for at dusører kan utlyses.

- Jeg har hatt grundige diskusjoner med familien hele uka, og vi har kontakt flere ganger om dagen. De er nå nødt til å ta et standpunkt for om de vil vente, utlyse eller ikke gå ut med dusør, sier Stabel.

Ifølge Stabel er en eventuel dusør basert på én anonym giver, og det er ukjent når foreldrenes beslutning vil komme.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer