Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet advarer ikke lenger familien mot å utlove dusør

- Det er nå opp til familien og bistandsadvokaten.

ADVARER IKKE MOT DUSØR: Grete Lien Metlid forteller at de har vært i møte med familien Schjetnes bistandsadvokat, og at de ikke lenger advarer mot å utlove dusør.
Foto: Jo Straube / Dagbladet
ADVARER IKKE MOT DUSØR: Grete Lien Metlid forteller at de har vært i møte med familien Schjetnes bistandsadvokat, og at de ikke lenger advarer mot å utlove dusør. Foto: Jo Straube / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Familien til savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) har tidligere fått tilbud om å utlove en dusør på en halv million kroner, men valgte å si nei etter råd fra politiet.

- Vi hadde er godt møte med familiens bistandsadvokat i går, og vi fraråder ikke lenger familien å utlove en dusør, sier Grete Lien Metlid, leder for voldsavsnittet i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

- Vi har tidligere rådet familien til å ikke utlove dusør fordi vi frykter at vi vil få en type informasjon som ikke er knyttet til realiteten, men til et ønske om penger.

- Positiv utvikling Ifølge familiens advokat, Harald Stabel i advokatfirmaet Stabel & Co, er familien «positive og glade» for at politiet nå åpner opp for at dusører kan utlyses.

- Jeg har hatt grundige diskusjoner med familien hele uka, og vi har kontakt flere ganger om dagen. De er nå nødt til å ta et standpunkt for om de vil vente, utlyse eller ikke gå ut med dusør, sier Stabel.

Ifølge Stabel er en eventuel dusør basert på én anonym giver, og det er ukjent når foreldrenes beslutning vil komme.

- Vi ville ikke vudert dette tilbudet i det hele tatt om det ikke var seriøst, sier han.

- Opp til familien Metlid forteller at dette var spesielt viktig for politiet i en tidlig fase av etterforskningen.

- I en tidlig fase i en slik etterforskning har vi ikke noen konkrete holdepunkter for at det å utlove dusør kan løse saken. I tillegg har det vært knyttet et voldsomt engasjement til denne saken, og det er mange som ønsker å bidra med informasjon, sier Metlid.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16).
Foto: Privat / NTB scanpix
SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16). Foto: Privat / NTB scanpix Vis mer

Selv om det fortsatt er en fare for at noen er mer opptatt av pengene enn å komme med viktig informasjon, sier Metlid at det nå vil være opp til familien hva de ønsker å gjøre.

- De ulike gruppene har kommet godt på vei med oppgavene sine, og gjort ferdig mye av innhentingarbeidet, sier Metlid.

Etterlyser bil Sigrid ble meldt savnet da hun ikke kom hjem til avtalt tid natt til søndag 5. august. Hun begynte på den omtrent to kilometer lange veien hjem fra en venninne rundt midnatt.

Sigrids foreldre meldt raskt ifra, og rundt klokka 01.30 fant bekjente Sigrid mobiltelefon, skoene og en av sokkene hennes ved Østensjø Kanvas-barnehage omtrent 200-300 meter fra hjemmet.

Politiet etterlyste tirsdag føreren av en burgunderrød/mørkerød/vinrød stasjonsvogn som er observert av flere vitner i Låneveien i det aktuelle tidrommet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media