Politiet advarer mot «annonseranere»

SARPSBORG (Dagbladet): 24-åringen fant et supertilbud på bærbar PC og mobiltelefoner annonsert på Internett. Men da han møtte «selgerne», ble han fralurt 19 500 kroner - og fikk aldri varene. Politiet advarer nå mot kriminelle som raner og svindler gjennom annonser.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nå er 24-åringen fra Sarpsborg 19500 kroner fattigere. Han ble offer for en ransform politiet stadig oftere står overfor.

- Jeg klikket meg inn på kjøp og salgssiden kupp.no på Internett og fant annonsen der det sto bærbar PC og mobiltelefoner til salg. Jeg ringte selgeren, og slo til på en bærbar PC og flere mobiltelefoner til meg og mine kamerater. Selgeren sa han kom fra Hamar, så vi avtalte å møtes ved en bensinstasjon i Oslo.

Truet

Da 24-åringen kom fram, satte to menn seg inn i bilen. De sa de hadde varene et annet sted, og ba om å få pengene. Mens de kjørte mot det angivelige stedet ble tonen raskt aggressiv og truende.

- Jeg skjønte fort at det var noe som ikke var som det skulle være. De sa at det ikke var noen fare for livet, men at jeg måtte gi dem pengene med en gang, for de var medlemmer av Tveita-gjengen.

- Jeg ble jo livredd. Jeg kjente ikke de to, og man leser jo så mye om vold og mord, sier 24-åringen til Dagbladet.

Jakter

Da han etterpå ringte politiet, fikk han straks beskrivelsen av to personer som hadde lurt andre på samme måte, en beskrivelse som stemte overens med gjerningsmennene.

I går kveld satt han i avhør og identifiserte gjerningsmennene på politiets bilder.

- Vi er på jakt etter to navngitte personer som er kjent av politiet fra før, en er i slutten av 40-åra, den andre er rundt 20. Alle politipatruljer som er ute, er informert om de to, og det jaktes på dem, sier Johan Gundersen ved kriminalvakta ved Oslo politidistrikt.

Mange tilfeller

Dagbladet er kjent med at oslopolitiet etterforsker flere liknende saker. En mann ble i november truet med våpen og fraranet 50000 kroner da han skulle kjøpe en bil kontant i Oslo. Bilen var annonsert på TV2s internettsider.

- Vi kjenner flere slike saker fra tidligere, men har ingen samlet oversikt over hvor mange tilfeller det er snakk om. Jeg vil på det sterkeste advare folk mot å inngå avtaler om å kjøpe ting kontant etter å ha sett annonser på tekst-tv eller Internett. Det bør ringe en bjelle når selgeren vil møtes på øde og mørke steder, og ber om at kjøperen kommer alene, sier Gundersen.

<B>LIVREDD:</B> - Jeg ble livredd og torde ikke annet enn å gi dem pengene, sier de 24-årige sarpsborgmannen. Av frykt for represalier fra ransmennene ønsker han å være anonym.