Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet advarer mot falsk hjemmehjelp

Kalte seg Eli og tok seg inn i leiligheten til en eldre kvinne i Oslo i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Operasjonssentralen i Oslo politidistrikt fikk i ettermiddag melding om en det de mener er en åpenbart falsk hjemmehjelp som oppsøkte en eldre kvinne.

«Hjemmehjelpen» hadde sagt hun het Eli. Hun beskrives som kvinne med østeuropeisk utseende. Hun skal være rundt 40 år gammel, og snakket gebrokkent norsk med svensk aksent.

Ville undersøke ryggen - «Eli» trengte seg i dag inn i leiligheten til en eldre kvinne som bor på Høyenhall i Oslo, opplyser operasjonsleder Kjell Hjulstad ved Oslo politidistrikt, overfor Dagbladet.

- Hun tilbød tjeneste som hjemmehjelp, sier han.

Blant annet ba hun den eldre kvinnen kle av seg på overkroppen fordi hun ønsket å undersøke ryggen hennes.

Den eldre kvinnen har for øvrig ikke hjemmehjelp.

Ville uty på verandaen «Hjemmehjelpen» forsøkte deretter å overtale den eldre kvinnen til å bli med ut på terassen. Hun lyktes ikke med dette, og forsøkte derfor å få kvinnen med inn på soverommet. Dette lyktes hun heller ikke med, opplyser Hjulstad i en pressemelding.

Politiet mener at det er kjent stil blant kriminelle å utgi seg for å være hjemmehjelp eller vektere når de tar seg inn i boligen til mennesker de ønsker å stjele fra, opplyser Hjulstad.

- De forsøker å geleide beboerne ut på verandaen eller et annet rom, mens andre personer tar seg inn i huset og stjeler verdisaker, sier han.

Hadde kontroll I dette tilfelle ser det ikke ut til at noe ble stjålet fra leiligheten til den eldre kvinnen.

- Hun hadde kontroll her, og varslet selv politiet etter hendelsen, sier Hjulstad.