Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet advarer mot falske VG-selgere

To menn som prøvde å selge VG på dørene til folk på Ulvøya, kan være forbundet med tidligere ran og innbrudd i området.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo-politiets operasjonssentral fikk søndag formiddag inn melding om to menn som skal ha forsøkt å selge VG på dørene hos folk på Ulvøya.

VG opplyser til politiet at de ikke har selgere ute.

- Beboerne hadde reagert på at de oppførte seg mistenkelig. De snoket og var aggressive, sier Tor Jøkling, operasjonsleder i Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Politiet tror de falske VG-selgerne kan knyttes til tyveri og innbrudd.

- Vi har hatt meldinger om tyveri og innbrudd i samme område før, og da har det også vært sett noen i forkant som har framstått som VG-selgere. Sånn som vi tenker nå, så tror vi at dette er de samme personene, sier Jøkling.

- Et skalkeskjul

Politiet rykket ut til Ulvøya etter meldingen, men kunne ikke finne de to mennene. Det har heller ikke kommet nye meldinger i etterkant.

De to mennene er beskrevet som mulige rumenere. Den ene skal være rundt 30 år, 180 cm og med kort mørkt hår. Den andre er beskrevet som eldre, og går med stokk. Politiet skriver på Twitter at de ønsker tips fra publikum som ser personer som kan passe med beskrivelsen.

Politiet tror de to bruker salg av VG som et dekke for å kunne gå opp til husene og sjekke om dører og vinduer står åpne.

- Det er et skalkeskjul for å kunne bevege seg inn på folks eiendommer. Folk har ofte dører og vinduer åpne, og det kan være fort gjort å smette inn og få med seg noe, sier Jøkling.

Han oppfordrer folk i området og andre steder til å ta sine forholdsregler.

- Vi oppfordrer folk til å være skeptiske til folk som går rundt og selger på dørene, eller som utgir seg for å komme fra ulike offentlige instanser. Ikke slipp dem inn uten videre. Ikke forlat dører og vinduer åpne uten tilsyn, sier Jøkling.