Politiet advarer mot farlig sprit

To personer alvorlig syke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Hedmark sendte i dag ut en pressemelding hvor de advarer mot farlig sprit, etter at to menn bosatt i Eidskog er blitt alvorlig syke.

Begge de to er innlagt på sykehus med symptomer som tyder på metanolforgiftning.

- Symptomene deres tyder på dette. Det kan selvfølgelig også være andre ting, men vi velger å gå tidlig ut i tilfelle det er snakk om metanol, fordi vi har hatt erfaringer med en annen sak som utviklet seg til å bli svært alvorlig, sier politioverbetjent Per Olaf Nordli ved Kongsvinger politistasjon til Dagbladet.

Varslet av helsevesenet Politiet i Hedmark ble varslet om forholdet av helsevesenet tidligere i dag. Det er på bakgrunn av disse opplysningene politiet mistenker at de to mennene i 50-åra kan ha fått i seg metanolholdig sprit.

- Boligene deres undersøkes nå slik at vi kan få mer konkrete opplysninger om hva de har inntatt, sier politioverbetjent Nordli.

Han opplyser videre at de ennå ikke har hatt anledning til å snakke med de to mennene, som tilhører samme rusmiljø.

- Vi vet ikke noe mer om tilstanden deres enn at det er alvorlig, sier han.

Svært giftig Politiet i Hedmark ønsker tips og opplysninger om mulig omsetning av farlig sprit i området, og advarer også mot å drikke sprit man ikke kjenner opprinnelsen til.

Metanol er svært giftig, og selv små doser kan føre til blindhet eller død. Samtidig har metanol en karakteristisk alkohollukt, og det er derfor vanskelig å skille mellom metanol og etanol (den vanlige alkoholen) ved bare å vurdere utseende og lukt, ifølge Folkehelseinstituttet.

De vanligste symptomene på metanolforgiftning er brekninger, kvalme, magesmerter, svimmelhet, synsforstyrrelser og hyperventilering.

De som skulle ha mistanke om at de har drukket metanol, oppfordres til å ringe 113 eller oppsøke nærmeste legevakt.

- Vi går bredt ut i etterforskningen. Først må vi få konstatert at det er metanol, det håper vi å få svar på i morgen. I tillegg jobber vi med en del andre etterforskningsskritt, sier Nordli.