SKLED AV VEIEN: To biler sked av veien ved Slitu. To personer ble fraktet til legevakt for sjekk. Foto: Freddie Larsen
SKLED AV VEIEN: To biler sked av veien ved Slitu. To personer ble fraktet til legevakt for sjekk. Foto: Freddie LarsenVis mer

Politiet advarer mot glatte veier - flere trafikkuhell på kort tid

Det er sendt ut farevarsel om svært glatte veier en rekke steder. Politiet i Øst melder om mange trafikkulykker.

Bilister på Østlandet og sør i Troms må kjøre forsiktig. Det er sendt ut farevarsel om underkjølt regn og svært glatte veier en rekke steder.

- Det kan bli glatt i dag sør i Troms. Vi har sendt ut farevarsel om vanskelige kjøreforhold på grunn av regn som fryser på bakken fram til tidlig i ettermiddag, tvitrer Meteorologene.

Meteorologisk institutt har også sendt ut farevarsel for Buskerud, Oslo, Akershus, Oppland og Hedmark, og folk på vei til jobben kan bekrefte at det er glatt å bevege seg ute i Oslo-området.

Strør veiene

Vegtrafikksentralen Øst melder også at det er vanskelige kjøreforhold enkelte steder i Østlandsområdet grunnet regn.

- Våre entreprenører salter og strør, men det tar tid å rekke over alle veger. Senk farten og kjør forsiktig!, skriver de på Twitter.

Like etterpå, i 10.30-tiden, har det vært en kollisjon mellom flere biler i Gjerdrum. Politiet i Øst skriver at det er svært glatt på stedet, men at det ikke er meldt om personskader.

- Det skal være svært glatt, og det meldes om flere utforkjøringer mellom Skedsmovollen og Ask. Det er rekvirert salting/strøing og berging av biler, skriver politiet.

RØA/OSLO: En bil med passasjerer sklei ned på T-banelinja på Røa i Oslo. Bilen måtte hentes opp med. - Dette kunne gått fryktelig galt, sier innsatsleder Håvard Bakken fra Oslo brann- og redningsetat. Video: Øistein Monsen Vis mer

Flere ulykker

I en egen melding skriver de følgende:

- Politiet i Øst får inn mange meldinger om glatte veibaner og trafikkulykker langs veiene. Dette gjelder per nå Indre Østfold og området Kløfta, Skedsmovollen og Gjerdrum. Politiet henstiller alle som ferdes på veiene om å ta hensyn til føret og tilpasse farten deretter.

I morgentimene kunne samme politidistrikt melde at E6 i sydgående retning ved Skedsmovollen var stengt i en periode, fordi en bil hadde kjørt inn i autovernet.

På E18 vestgående ved Slitu skled to biler av veien. En person klagde på smerter i ryggen, opplyser politiet. To personer ble fraktet til legevakt for sjekk. I Kongsberg ble en familie på sju kjørt til sjekk hos lege etter at en bil kjørte av veien.