Politiet advarer mot HIV-smittet prostituert kvinne

Har jobbet i Trondheimsområdet siden 2008.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I en pressemelding sendt ut fredag skriver politiet at en kvinnelig prostituert kan være smittet med HIV i Trondheimsområdet.

- Politiet i Sør-Trøndelag har mottatt tips om at en prostituert kvinne fra Øst-Europa kan være hiv-smittet. Kvinnen, som har operert i Trondheimsområdet i perioder siden 2008 har, i følge opplysninger politiet har mottatt, tilbudt sine kunder ubeskyttet sex . Dersom dette stemmer kan hun ha spredt smitte, skriver politiet.

På nåværende tidspunkt vil kvinnen ikke bli siktet dersom forholdet viser seg å stemme.

- Smittevernmyndighetene er koblet på saken, som fortsatt er i undersøkelsesstadiet, og politiet har dialog med dem også om håndtering av lignende saker i fremtiden. Det er ikke skjellig grunn til å mistenke kvinnen for straffbar smittespredning på nåværende tidspunkt, skriver politiet.

Politiet ønsker ikke å komme med noe anslag om hvor mange som kan være smittet, men de frykter at antallet kan være stort.

- På generelt grunnlag er det vanlig for de prostituerte i området å ha mellom 5 og 10 kunder hver dag, sier politiadvokat Marianne Høyer til Dagbladet.

- Politiet etterforsker saken videre og vil opprette kontakt mellom kvinnen og smittevernmyndighetene, når hun dukker opp i prostitusjonsmiljøet i Trondheim igjen. Det antas at hun for øyeblikket befinner seg i sitt hjemland.

Politiet ser alvorlig på saken.

- Politiet i Trondheim arbeider aktivt opp mot miljøet for å avdekke prostitusjon og hallikvirksomhet og ser svært alvorlig på saken. Spesielt med tanke på at gjennomsnittskunden for prostitusjon er familifar og kan risikere å føre smitten videre til sin partner, skriver politiet.

Politiet oppfordrer alle som kan være i faresonen til å teste seg for HIV.