BER OM HJELP.  Landeveisrøverne står langs veien og ser ut til å trenge hjelp. Men stopper du for disse, kan det bli en dyr affære. (Bilistene på bildet har ingenting med saken å gjøre.)
Illustrasjonsfoto: Berit Roald / SCANPIX
BER OM HJELP. Landeveisrøverne står langs veien og ser ut til å trenge hjelp. Men stopper du for disse, kan det bli en dyr affære. (Bilistene på bildet har ingenting med saken å gjøre.) Illustrasjonsfoto: Berit Roald / SCANPIXVis mer

Politiet advarer mot landeveis- røvere ved svenskegrensa

- Ikke stopp for disse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Østfold advarer bilister på vei til Sverige mot landeveisrøvere, som har blitt et årlig fenomen. 

- De står ofte langs veien og ser ut til å trenge hjelp. Gjerne med panseret oppe eller liknende. Men de som stanser blir frastjålet tingene sine, sier operasjonsleder Bjørge Haugen ved Østfold politidistrikt til Dagbladet. 

• Har du tips om saken? Send SMS/MMS til 2400, send e-post til 2400@db.no eller ring oss på telefon 24 00 00 00. 

Opel
Politiet i Østfold advarte tidligere i dag mot en utenlandskregistrert Opel som sto på svensk side på vei ned mot Nordby. 

«Den stanser biler i påskudd av å mangle bensin. Landeveisrøvere. Observer. IKKE STANS!» meldte Østfold politidistrikt på Twitter i formiddag. 

Haugen sier landeveisrøverne opererer på begge sider av svenskegrensa. 

- Nå var det på svensk side, men dette skjer også på norsk side av grensa. De kan også operere på andre veier enn E6. I dag var det en Opel. En annen dag kan det være en helt annen bil, sier operasjonslederen. 

Ring politiet
Om du ser noen langs veien som ser ut til å trenge hjelp, er rådet fra politiet klart:

- Det er ingen grunn til å stoppe. Har man mistanke om at noen trenger hjelp, så ring politiet, sier Haugen.

Haugen utelukker ikke at disse landeveisrøverne opererer i andre deler av landet. 

- Vårt distrikt ligger jo tett opp mot svenskegrensa, og derfor er det de som operer her som vi kjenner til. Men de popper opp både her og der, sier Haugen.

Haugen sier det fra tidligere år har vært utenlandske statsborgere som har rundstjålet bilister, men at de så langt i år ikke har nok grunnlag til å kunne konkludere med det samme.

ADVARSLER: Politiet advarte tidligere i dag mot en Opel ved Nordby som stanset biler under påskudd av å mangle bensin. Foto: Twitter.
ADVARSLER: Politiet advarte tidligere i dag mot en Opel ved Nordby som stanset biler under påskudd av å mangle bensin. Foto: Twitter. Vis mer