Politiet advarer mot lommetyver i Oslo 17. mai

Ti personer pågrepet bare den siste uka.

PASS PÅ: Kos deg i finstasen på 17. mai, sånn som barna på Slottsplassen i fjor, men pass på verdisakene. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpix
PASS PÅ: Kos deg i finstasen på 17. mai, sånn som barna på Slottsplassen i fjor, men pass på verdisakene. Arkivfoto: Lise Åserud / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nasjonaldagen samler mange festglade mennesker landet rundt, og aller flest er det i Oslo sentrum. Det lokker også lommetyvene til hovedstaden.

Oslopolitiet har merket at flere lommetyver enn vanlig er aktive i byen, melder NRK. Den siste uken er ti personer pågrepet.

- De blir tiltrukket av Oslo siden det er så mange folk og de vet at utbyttet potensielt er høyt, sier leder for vinningsgruppen i Oslo politidistrikt, Roar Kvassheim. Han sier dette er dyktige og profesjonelle tyver.

Det er særlig der det er størst trengsel og andre ting som krever oppmerksomhet at man skal være påpasselig. For eksempel i pølsekøen etter å ha gått i tog i flere timer.

- Det blir trangt på de stedene man får kjøpt mat og drikke, og vi har sett at det er da lommetyvene er aktive, sier Kvassheim.

Han sier 17. mai er den enkeltdagen det anmeldes flest lommetyverier, noe forsikringsselskapet If bekrefter.

- Man er så opptatt av å se på barna i toget og det er mange mennesker rundt. Da legger man heller ikke så mye merke til skumping og dytting, som gjerne er et tegn på lommetyveri.

De siste årene har antall anmeldte lommetyverier på nasjonaldagen ligget mellom 150 og 200.

(NTB)