Politiet advarer mot svindel på «Black Friday»

I disse tider oppstår det flere saker om nettsvindel hvert år. Nettpatruljen gir deg tips mot svindel i forbindelse med «shoppingfesten».

2016: Kunder kjemper om sko på timesalg under "Black Friday"-salget til Norwegian Outlet i Vestby. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
2016: Kunder kjemper om sko på timesalg under "Black Friday"-salget til Norwegian Outlet i Vestby. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Denne uka er det klart for Black Week og Black friday, det amerikanske shoppingfenomenet som først i 2015 slo an for fullt i Norge. Mens mange er klare for å slå til på gode tilbud, advarer politiets nettpatrulje i Oslo om «shoppingfesten».

- Denne uka har «Black Week» og ikke minst «Black Friday» inntatt de fleste forhandlere og nettbutikker verden over. Vi vet av erfaring at det hvert år oppstår flere saker om nettsvindel og forsøk på svindel i disse tider, skriver Nettpatruljen på Facebook.

Tipsene fra Nettpatruljen

Flere kunder handler på nett enn på kjøpesenter på Black Friday, og en vanlig handlekurv inneholder varer for 1835 kroner, ifølge en studie fra Forbruksforskningsinstituttet SIFO.

Politiet mener Black Friday spesielt er en mulighet for opportunistiske personer å lure deg for penger. Med dette i tankene har Nettpatruljen utarbeidet noen utvalgte tips i samarbeid med NorSIS og Næringslivskontakten i Oslo.

- Disse punktene mener vi er viktige å ha i bakhodet når en handler på nettbutikker, skriver Nettpatruljen.

  • Tips 1: Høres det for godt ut til å være sant, så er det som regel det.

- Tilbud som du tenker er altfor billige, er ofte det, påpeker Nettpatruljen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.