Politiet: Advarer mot «teppeselgere»

80-åringen ble mistenksom da hun fikk telefon fra personer som sa de skulle komme på besøk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Det var en sønn som ringte og fortalte at hans eldre mor i 80-åra hadde blitt oppringt av personer som skulle komme til henne for å selge tepper. De ringte henne og varslet at de ville komme om ti minutter, sier operasjonsleder ved politiet i Oslo, Tor Jøkling til Dagbladet.

Personene som sa de skulle selge tepper tok kontakt med 80-åringen lørdag formiddag.

Da sønnen fikk telefonen fra moren, som bor på Majorstua, ante han at oppringerne hadde uærlige hensikter. Mens de snakker sammen i telefonen hører sønnen at de ringer på døra.

- Han sa til moren at hun ikke måtte åpne døra og satte seg i bilen for å kjøre til henne og ringer politiet, sier Jøkling.

- Kjent modus

Han forteller at politiet ikke har noen beskrivelser av personer eller kjøretøy.

- Vi kan ikke si sikkert at det har vært lureri, men det er kjent modus at såkalte teppeselgere prøver å lure seg inn på spesielt eldre mennesker, sier Jøkling.

Han forteller at de prøver å komme seg inn i boligen til folk og deretter prøver å avlede personen som bor der slik at flere kan komme seg inn for å stjele.

Han oppfordrer om å være skeptiske til personer som kommer uanmeldt på døra og hevder de skal selge tepper, gjøre vaktmestertjenester, kommer fra kabelselskapet eller andre ting.

Mobile kriminelle

- Man bør dobbeltsjekke med vedkommendes arbeidsgiver om uanmeldte kommer med ærlige hensikter, sier Jøkling.

Ifølge Jøkling er personer som bedriver denne typen kriminalitet ofte mobile. Han forteller at det ikke er kommet flere meldinger om mistenkelige teppeselgere i Oslo i dag, men oppfordrer folk til å utvise sunn skepsis hvis de får noen på døra de nærmeste dagene. Han kommer også med en oppfordring om å kontakte politiet.

Mor og sønn vurderer å anmelde forholdet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer