Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Angrepet i Manchester

Politiet advarer mot terrormistenktes koffert. Denne etterlyses

Politiet jobber med å finne ut hva Salman Abedi gjorde før han drepte 22 personer utenfor Manchester Arena. 

KOFFERT: Ifølge britisk politi ble Salman Abedi observert i Manchester sentrum med denne kofferten minst to ganger før terrorangrepet 22. mai. Foto: GM Police
KOFFERT: Ifølge britisk politi ble Salman Abedi observert i Manchester sentrum med denne kofferten minst to ganger før terrorangrepet 22. mai. Foto: GM Police Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet i Manchester delte i går bilder av mannen de antar er terroristen bak Manchester-angrepet.

Bildene viser Salman Abedi trille på en blå koffert i sentrum av Manchester. Ifølge politiet ble bildet, som er fra et overvåkingskamera, tatt få dager før angrepet som drepte 22 personer og skadet over 100 personer mandag forrige uke.

Det opplyser politiet i en pressemelding på Twitter.

Sett ved to anledninger

Britisk politi sier at Salman Abedi besøkte Wilmslow Road area i Manchester, lokalt kjent som Curry Mile, og at han senere ble sett med kofferten i sentrum av byen.

- Vi jobber nå med å spore hva Salman Abedi gjorde før angrepet, og vi er i hovedsak interessert i hva han gjorde fra 18. mai til 22. mai, sier etterforskningsleder Russ Jackson i en pressemelding.

BLÅ KOFFERT: Politiet etterlyser denne kofferten. Her er Abedi observert på overvåkningskamera få dager før angrepet. Foto: GM Police
BLÅ KOFFERT: Politiet etterlyser denne kofferten. Her er Abedi observert på overvåkningskamera få dager før angrepet. Foto: GM Police Vis mer

Jackson sier de ønsker tips fra publikum dersom noen har sett Abdei med den blå kofferten.

KONGELIG BESØK: Dronning Elisabeth besøkte i dag skadde ved barnesykehuset i Manchester, etter angrepet tirsdag. Video: AP / NTB Scanpix Vis mer

- Vi vil understreke at denne kofferten er en annen enn den som ble brukt i angrepet. Vi har ingen grunn til å tro at denne inneholder noe farlig, men vi ber folk om å være forsiktige. Folk må ikke nærme seg kofferten bør de har kontaktet politiet, sier Russ Jackson i en pressemelding.

Flere medier skrev forrige uke at den antatte gjerningsmannen var i Libya få dager før terrorangrepet. Han skal angivelig ha vært på jihadist-camp. Men dette er ikke bekreftet av britiske myndigheter.

Salman Abedis familie er fra Libya og flyktet etter Kadhafi ble drept.

14 pågrepet

Det var mandag forrige uke en selvmordsbomber tok livet av 22 personer etter en Ariana Grande-konsert i Manchester Arena. Politiet antar at det er Salman Abedi som var selvmordsbomberen.

Siden angrepet har politiet pågrepet 14 personer. IS har tatt på seg ansvaret for terrorangrepet.

I dag åpner Victoria Station, som ligger rett ved Machester Arena, for første gang etter angrepet. Og klokka 20 i kveld lokal tid skal Oasis-vokalist Liam Gallagher holde sin første solokonsert for å samle inn penger til ofrene.

Hele Norges coronakart