Politiet advarer mot ustabil voldtektsmann i Oslo

Kvinne funnet svært forkommen.

DELT BAKGÅRD: Ifølge kvinnen skjedde voldtekten her, i en stor bakgård delt av flere adresser på Grønland. Foto: POLITIET
DELT BAKGÅRD: Ifølge kvinnen skjedde voldtekten her, i en stor bakgård delt av flere adresser på Grønland. Foto: POLITIETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Oslo politidistrikt advarer nå mot det de anser for å være en ustabil voldtektsmann på frifot i hovedstaden, melder de i en pressemelding.

- Det kan foreligge gjentakelsesfare for vold, skriver de.

Offeret, en kvinne i begynnelsen av 50-åra, ble funnet svært forkommen på Grønland øst i sentrum natt til i går.

Grov vold Mannen, i alderen 30-35 år - tettbygd, med mørkt hår og mørk hud, snakkende engelsk og «et annet ukjent språk» - skal ha brukt grov vold og trusler, og ranet også kvinnen.

Offeret har forklart at voldtekten skjedde i en bakgård - nærmere bestemt den delte bakgården mellom adressene Grønland 12 og Breigata 3, 5 og 7. Bakgården har fri atkomst fra McDonald's og ligger svært sentralt til i nabolaget.

Kari-Janne Lid, leder for avsnitt for seksualforbrytelser ved politidistriktet, sier mannen plutselig skiftet atferd og overfalt kvinnen, etter at de ankom bakgården i følge med hverandre.

- Måten han har oppført seg på, og den grove voldsbruken, som kom fra intet, er årsaken til at vi ønsker å si ifra, sier Lid til Dagbladet.

Delt bakgård Etter voldtekten varslet kvinnen en beboer, som i sin tur varlset politiet og AMK.

- Hun ble kjørt i ambulanse til voldtektsmottaket, der hun oppholdt seg i hele går. Det var en svært traumatisk opplevelse for henne, sier Lid.

Politiet søker nå etter vitner som kan ha sett eller hørt noe relevant i det aktuelle området. Voldtekten og ranet har skjedd i tidsrommet 02.00-03.45 natt til i går. Vitnene kan ringe 22 66 94 30.

Dagbladet følger saken.

SENTRALT: Åstedet ligger midt på Grønland, ved McDonald's. Foto: POLITIET
SENTRALT: Åstedet ligger midt på Grønland, ved McDonald's. Foto: POLITIET Vis mer