<strong> VEIPIRATER:</strong>  Politiet advarer mot veipirater på¨strekningen mellom Udevalla og Svinesund. Foto: Adam Ihse / TT / NTB Scanpix
VEIPIRATER: Politiet advarer mot veipirater på¨strekningen mellom Udevalla og Svinesund. Foto: Adam Ihse / TT / NTB Scanpix Vis mer

Politiet advarer mot veipirater på E6 ved svenskegrensa

- Ikke stopp. Noter bilnummer og kontakt oss, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I løpet av helga har politiet i Sverige mottatt en rekke henvendelser fra bilister som har observert veipirater langs E6 mellom Uddevalla og Svinesund, en strekning mye trafikkert av nordmenn, skriver Fredriksstad Blad.

Prøver å stanse bilister Veipiratene skal ha stått langs E6, hvor de har forsøkt å stanse bilister fra veikanten. Nå ber politiet bilistene om å være svært forsiktige med å stanse opp for å gi en hjelpende hånd langs europaveien.

Krimsjef i Østfold politidistrikt, Rune Albertsen, forteller at fenomenet er mest utbredt i Sverige, men at det til tilder også har stukket seg opp mot grensa og inn i Norge.

- Vi har tidligere sett tilfeller av dette i Østfold, men jeg har ikke hørt om noen konkrete tilfeller i Norge så langt i år, sier Albertsen til Dagbladet.

- Sommeren høysesong Han forteller at sommeren er høysesong for slik kriminalitet, og at dette har vært et gjentakende problem de siste somrene.

- Det er vanskelig for politiet å gjøre noe med det. Litt at problemet er at disse personene flytter seg langs veien, og sjelden er lenge på hvert stopp, sier Albertsen.

Han oppfordrer likevel folk til å kontakte politiet.

- Ikke stopp, noter bilnummeret og varsle politiet, er han oppfordring til bilistene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer