VEIPIRATER:  Politiet advarer mot veipirater på¨strekningen mellom Udevalla og Svinesund. Foto: Adam Ihse / TT / NTB Scanpix
VEIPIRATER: Politiet advarer mot veipirater på¨strekningen mellom Udevalla og Svinesund. Foto: Adam Ihse / TT / NTB ScanpixVis mer

Politiet advarer mot veipirater på E6 ved svenskegrensa

- Ikke stopp. Noter bilnummer og kontakt oss, sier politiet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I løpet av helga har politiet i Sverige mottatt en rekke henvendelser fra bilister som har observert veipirater langs E6 mellom Uddevalla og Svinesund, en strekning mye trafikkert av nordmenn, skriver Fredriksstad Blad.

Prøver å stanse bilister Veipiratene skal ha stått langs E6, hvor de har forsøkt å stanse bilister fra veikanten. Nå ber politiet bilistene om å være svært forsiktige med å stanse opp for å gi en hjelpende hånd langs europaveien.

Krimsjef i Østfold politidistrikt, Rune Albertsen, forteller at fenomenet er mest utbredt i Sverige, men at det til tilder også har stukket seg opp mot grensa og inn i Norge.

- Vi har tidligere sett tilfeller av dette i Østfold, men jeg har ikke hørt om noen konkrete tilfeller i Norge så langt i år, sier Albertsen til Dagbladet.

- Sommeren høysesong Han forteller at sommeren er høysesong for slik kriminalitet, og at dette har vært et gjentakende problem de siste somrene.

- Det er vanskelig for politiet å gjøre noe med det. Litt at problemet er at disse personene flytter seg langs veien, og sjelden er lenge på hvert stopp, sier Albertsen.

Han oppfordrer likevel folk til å kontakte politiet.

- Ikke stopp, noter bilnummeret og varsle politiet, er han oppfordring til bilistene.