ADVARER: Politiet ber bilistene om å huske å måke hele bilen, ikke bare vinduene. Foto: Tore Meek / NTB scanpix
ADVARER: Politiet ber bilistene om å huske å måke hele bilen, ikke bare vinduene. Foto: Tore Meek / NTB scanpixVis mer

Politiet advarer om farlige situasjoner: - Måk bilen!

Tirsdag morgen har det vært flere trafikkuhell på glatta.

  • Har du tips/bilder? Send til 2400@db.no

Nedbøren ser ikke ut til å roe seg ned med det første, og klokka 9 tirsdag morgen advarer Sør-Øst politidistrikt bilistene i området:

- Trafikkoordinator i politiet minner om at bilister også er pliktig til å måke snø av tak og panser på bilene sine, ikke bare av vinduer. Det kan oppstå farlige situasjoner når snøen føyker eller faller av.

I tillegg minnes det på at bilens kjennemerker også skal være fri for snø.

Flere trafikkuhell

Selv om varselet om underkjølt regn som fryser på bakken gikk ut mandag kveld, har det vært flere trafikkuhell tirsdag morgen.

«#Bærum: Ringeriksveien rett etter Sollihøgda. En bil som har kjørt i autovernet og snurret. Klager på smerter i brystet. Alle etater på vei», skriver politiet i Oslo klokka 07.13.

Et kvarter senere er politiet fremme på stedet, og konstaterer at personen med smerter i brystet er oppegående.

«Vedkommende er tatt hånd om i ambulansen. Per nå er det manuell dirigering på stedet da kun et kjørefelt er åpent», står det i oppdateringen klokka 07.30.

- Ingen personskade

Meldingen fra Ringeriksveien er en av flere meldinger tirsdag morgen, hvor det så langt ikke er meldt om alvorlige personskader.

«#Bærum. Økriveien. Trafikkulykke tre biler involvert. Nødetatene er underveis», skrev Politiet klokka 06.40.

«Trafikken flyter greit forbi stedet», ble det kort etter opplyst.

- Det er ingen personskade, kun materielle skader. Om de må ha bergingsbil, vet vi ikke ennå, sier operasjonsleder Christian Krohn Engeseth til Dagbladet klokka sju.

Klokka 9 varsler Agder politidistrikt om at en buss har sklidd av veien i Gjennestad. Bussen står nå i grøfta. Uhellet framstår som udramatisk, men det skaper trafikale problemer på stedet.

Utfordrende kjøreforhold

Til tross for noen uhell, ser trafikken foreløpig ut til å gå fint på hovedveiene, opplyser trafikkoperatør i Vegtrafikksentralen, Tale Eikeset.

- Vi har ikke sett noe til at været skaper utfordrende kjøreforhold foreløpig, og trafikken på hovedveiene ser bra ut, sier Eikeset til Dagbladet klokka 05.30.

Flere steder på Østlandet har det blitt meldt om trafikkuhell, og påfølgende stans i trafikken.

Omtrent klokka 04.20 meldte Sørøst politidistrikt at et utenlandskregistrert vogntog hadde kjørt i grøfta på E134 i retning Røyken ved Gullaug i Lier kommune. To timer senere er veien åpnet for trafikk, etter at en lastebil tidligere hadde stått delvis i det ene kjørefeltet.

Da klokka rundet 5 kom det ytterligere to meldinger om hendelser i Øst politidistrikt.

Et vogntog med stans førte til at E18 i retning Oslo ved Ringneskrysset i Akershus ble stengt. To timer senere var krysset åpent for trafkk igjen.

Vegtrafikksentralen opplyser også at det er manuell dirigering på Fylkesvei 33 ved Skreia i Oppland på grunn av bilberging på stedet.

Omtrent klokka 06.10 meldte Oslo politidistrikt at en trailer har kjørt inn i trikketraseen i Konows gate i Oslo, men klokka 06.45 fløt trafikken greit igjen.