Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet advarer om glatte veier: - Kjør forsiktig

Snøvær har ført til svært mange trafikkulykker torsdag kveld.

SPERRER: Glatte veier førte til trafikale problemer på veiene torsdag. Dette vogntoget sperret veien i Hobøl i Østfold. Foto: Tor Aage Hansen
SPERRER: Glatte veier førte til trafikale problemer på veiene torsdag. Dette vogntoget sperret veien i Hobøl i Østfold. Foto: Tor Aage Hansen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig som snøen daler flere steder i landet, har det vært svært mange trafikkulykker i løpet av torsdagskvelden.

På Twitter er det flere politidistrikt som kan melde om kollisjoner og påkjørsler grunnet glatt underlag. Flere biler har også sklidd av veien.

- Det har vært en god del trafikkulykker i løpet av dagen. Det er veldig glatt. Det har vært og er utfordrende, sier operasjonsleder Trond Egil Groth i Sør-Øst politidistrikt seint torsdag kveld.

Han legger til at ingen har blitt alvorlig skadet i løpet av dagen, og at politiet prøver å være så forberedt som de kan etter værmeldinga.

- Nå har det kommet snøfall og da er det normalt med ulykker. Noen steder er spesielt utfordrende, samtidig som noen førere er spesielt uaktsomme. Det er en sammensetning, sier han.

Faresignal

Både i Østfold, Hardanger og i Oslo har vogntogene hatt store problemer og sperret veiene i perioder.

- Vogntog uten kjettinger sliter. Det snør kraftig syd for Oslo, sier trafikkoperatør Hilde Bjørnstad i Vegtrafikksentralen øst.

Torsdag kveld er det store problemer mellom Skullerud og Mortensrud i Oslo grunnet at flere vogntog står bom stille på snøføret.

På et tidspunkt måtte saltbilen ekskorteres forbi køen av politiet, slik at den fikk gjort jobben sin, ifølge Vegtraffiksentralen Øst.

KJØR UT: Enda et vogntog kjørte av veien ved Hobøl i Østfold torsdag kveld. Foto: Tor Aage Hansen.
KJØR UT: Enda et vogntog kjørte av veien ved Hobøl i Østfold torsdag kveld. Foto: Tor Aage Hansen. Vis mer

Også fredag ventes det vanskelige kjøreforhold på grunn av snø og temperaturer rundt null grader i Akershus, Østfold, Oslo, Hedmark og Oppland.

- Tilpass farten etter forholdene og kjør forsiktig, sier Bjørnstad.

Meteorologisk institutt har utvidet sitt farevarsel om vanskelige kjøreforhold til å gjelde helt fram mot midnatt lørdag. Varselet gjelder for Øst- og Sørlandet.

Det er meldt store mengder snø, sludd og regn, og det er ifølge meteorologene også fare for underkjølt regn de neste tre dagene, skriver NTB.

Person til sykehus

Også Trøndelag politidistrikt og Innlandet politidistrikt har hatt mye å gjøre i løpet av kvelden torsdag.

- Det er mye snø og glatte veier som er medvirkende årsaker. Det er helt klart trafikale problemer det har vært mest av, sier operasjonsleder Ann Kristin Øye i Trøndelag.

Oslo politidistrikt melder på Twitter seint torsdag kveld at det har kommet meldinger om trafikale utfordringer på flere forskjellige vegstrekninger, og at de anbefaler alle om å kjøre etter forholdene.

I Hordaland ble en person fraktet til sykehus etter at personbilen kolliderte med en brøytebil på ettermiddagen. Operasjonsleder Morten Revno ved Vest politidistrikt forteller at det er veldig glatte veier i området.

- Det er først og fremst i distriktene det har vært en del trafikkulykker. Der er det mest snø og glatte veier. I Bergen har det stort sett gått greit, sier han.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!