Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet advarer om store trafikkproblemer og glatte veier flere steder i landet

Mildvær, regn og snø.

SNØVÆR: I Oslo har det falt snø, samtidig som gradestokken kryper stadig nærmere null. Det skaper problemer i trafikken. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
SNØVÆR: I Oslo har det falt snø, samtidig som gradestokken kryper stadig nærmere null. Det skaper problemer i trafikken. Foto: Trym Mogen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mildvær og vintervær skaper svært glatte veier og vanskelige kjøreforhold over hele landet. I tillegg advares det om betydelig snøskredfare flere steder.

- Både i Akershus, Oslo, Østfold, Hedmark og Oppland er det vinterføre på veiene. Det er viktig å avpasse farten etter forholdene. En del av de mindre veiene kan nok være glatte, opplyser trafikkoperatør Tomas Eriksen i Statens vegvesen, til NTB.

Ifølge Vegtrafikksentralen er det spesielt glatte veier langs kysten av Midt-Norge. Det har vært væromslag, og det kommer regn som fryser på bakken.

- Fylkesveiene er glatte. Det kan også gjelde hovedveiene, men europaveiene vil nok stort sett være greie, sier trafikkoperatør Aslak Heggland.

Lavtrykk - Vi har fått inn et lavtrykk som har dratt med seg mild luft som gjør at temperaturen har steget. Egentlig over det ganske land, opplyser vakthavende meteorolog Anita Ager-Wick ved Meteorologisk institutt til NTB.

Nedbøren har passert Sør-Norge i morgentimene lørdag. Lavtrykket fortsetter nordover i løpet av dagen og når Tromsø i løpet av kvelden.

- Enkelte steder kan det bli underkjølt regn så det lønner seg å følge med på Statens vegvesen trafikkinformasjon, understreker Ager-Wick.

Betydelig snøskredfare Varslingstjenesten varsom.no advarer om snøskredfare på nivå 3 — betydelig snøskredfare — over store deler av landet. Det har foreløpig ikke vært meldt om ulykker i forbindelse med skred hittil.

- Det er en ganske krevende situasjon i fjellet for dem som skal på tur. Man må ha mye kunnskap om skred for å kunne bevege seg trygt. Jeg anbefaler folk å sette seg godt inn i skredfaren for sitt område, opplyser vaktleder Solveig Kosberg i snøskredvarslingen i Norge, til NTB.

- Er man i tvil, bør man holde seg unna fjellsider som er brattere enn 30 grader og holde avstand til slike heng, poengterer Kosberg.

Flere utforkjøringer I 9.30-tiden lørdag advarte politiet på Romerike om glatte veier.

- Det er glatt ute, kjør forsiktig, skrev politiet på Twitter. Politiet i Hordaland har meldt om flere trafikkulykker, men ingen av disse har ført til alvorlige personskader. I 7.20-tiden lørdag meldte politiet i Trøndelag politidistrikt om to utforkjøringer i Trondheims-området. skriver Adresseavisen.

Ingen ble alvorlig skadd i disse ulykkene heller. Oslo politidistrikt skriver på Twitter at de ber folk om å kjøre forsiktig på grunn av svært glatte veier. Ifølge politiet har det også på vært flere små utforkjøringer i løpet av natten på grunn av underkjølt regn og snø som har blitt til is.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media