SNØVÆR: I Oslo har det falt snø, samtidig som gradestokken kryper stadig nærmere null. Det skaper problemer i trafikken. Foto: Trym Mogen / Dagbladet
SNØVÆR: I Oslo har det falt snø, samtidig som gradestokken kryper stadig nærmere null. Det skaper problemer i trafikken. Foto: Trym Mogen / DagbladetVis mer

Politiet advarer om store trafikkproblemer og glatte veier flere steder i landet

Mildvær, regn og snø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mildvær og vintervær skaper svært glatte veier og vanskelige kjøreforhold over hele landet. I tillegg advares det om betydelig snøskredfare flere steder.

- Både i Akershus, Oslo, Østfold, Hedmark og Oppland er det vinterføre på veiene. Det er viktig å avpasse farten etter forholdene. En del av de mindre veiene kan nok være glatte, opplyser trafikkoperatør Tomas Eriksen i Statens vegvesen, til NTB.

Ifølge Vegtrafikksentralen er det spesielt glatte veier langs kysten av Midt-Norge. Det har vært væromslag, og det kommer regn som fryser på bakken.

- Fylkesveiene er glatte. Det kan også gjelde hovedveiene, men europaveiene vil nok stort sett være greie, sier trafikkoperatør Aslak Heggland.

Lavtrykk - Vi har fått inn et lavtrykk som har dratt med seg mild luft som gjør at temperaturen har steget. Egentlig over det ganske land, opplyser vakthavende meteorolog Anita Ager-Wick ved Meteorologisk institutt til NTB.

Nedbøren har passert Sør-Norge i morgentimene lørdag. Lavtrykket fortsetter nordover i løpet av dagen og når Tromsø i løpet av kvelden.

- Enkelte steder kan det bli underkjølt regn så det lønner seg å følge med på Statens vegvesen trafikkinformasjon, understreker Ager-Wick.

Betydelig snøskredfare Varslingstjenesten varsom.no advarer om snøskredfare på nivå 3 — betydelig snøskredfare — over store deler av landet. Det har foreløpig ikke vært meldt om ulykker i forbindelse med skred hittil.

- Det er en ganske krevende situasjon i fjellet for dem som skal på tur. Man må ha mye kunnskap om skred for å kunne bevege seg trygt. Jeg anbefaler folk å sette seg godt inn i skredfaren for sitt område, opplyser vaktleder Solveig Kosberg i snøskredvarslingen i Norge, til NTB.

- Er man i tvil, bør man holde seg unna fjellsider som er brattere enn 30 grader og holde avstand til slike heng, poengterer Kosberg.

Flere utforkjøringer I 9.30-tiden lørdag advarte politiet på Romerike om glatte veier.

- Det er glatt ute, kjør forsiktig, skrev politiet på Twitter. Politiet i Hordaland har meldt om flere trafikkulykker, men ingen av disse har ført til alvorlige personskader. I 7.20-tiden lørdag meldte politiet i Trøndelag politidistrikt om to utforkjøringer i Trondheims-området. skriver Adresseavisen.

Ingen ble alvorlig skadd i disse ulykkene heller. Oslo politidistrikt skriver på Twitter at de ber folk om å kjøre forsiktig på grunn av svært glatte veier. Ifølge politiet har det også på vært flere små utforkjøringer i løpet av natten på grunn av underkjølt regn og snø som har blitt til is.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram