Politiet advarte etter at mann truet og spyttet på soldater: - Hold avstand

Oslo-politiet meldte like etter klokka 18.20 mandag kveld at en mann har truet og spyttet på soldater ved Huseby leir.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Mannen skal også ha truet med at han hadde et våpen, uten at han skal ha vist dette.

- Vi fikk nettopp melding om at en mann, like ved gardens leir på Huseby, hadde truet flere soldater. Det skal ha skjedd ved en butikk rett ved leiren, sier operasjonsleder Tor Jøkling i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

- Mannen skal ha spyttet på soldater og antydet at han hadde et våpen på seg. Truslene var av en karakter som var egnet til å skape frykt, sier Jøkling.

Mannen skal så ha gått fra stedet i retning Gamle Hovsetervei.

- Vi har flere patruljer ute som søker etter mannen. Soldatene selv trodde kanskje ikke han hadde våpen, men dette er en person vi gjerne skulle hatt kontroll på, sier operasjonslederen, som ber publikum ta kontakt dersom de ser noen som kan stemme overens med følgende beskrivelse i området:

Ca 30 år, blek i huden, svart frakk, hvit lue, blå sekk. Mannen skal også ha gått kroket.

- Dersom folk ser denne personen, så må de kontakte politiet. Ikke ta kontakt med ham. Skulle man se noen som likner, så må man holde avstand, sier Jøkling.

Politiet har imidlertid ikke bevæpnet seg i forbindelse med søkene etter mannen.

- Vi har per nå ikke grunn til å tro at det er reelt (at mannen har våpen, red.anm.), men trusler som dette skaper frykt, sier operasjonslederen.

Rett før klokka 19.00 mandag melder politiet at de avslutter søket etter mannen. De hadde ikke sett noe til ham, ei heller fått meldinger om at han skal ha truet andre.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer