NY AKSJON: Politiet aksjonerer mot en ny leilighet på Lambertseter, og har rygget en politibil helt opp til inngangsdøra på blokka. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
NY AKSJON: Politiet aksjonerer mot en ny leilighet på Lambertseter, og har rygget en politibil helt opp til inngangsdøra på blokka. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

Politiet aksjonerer mot en ny leilighet på Lambertseter

Etter bombetrusselen mot Stortinget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LAMBERTSETER (Dagbladet): Politiet aksjonerer mot en ny leilighet på Lambertseter etter bombetrusselen mot Stortinget.

Politiet pågrep i natt en mann, som var mistenkt for å ha truet med å sprenge Stortinget. Mannen ble imidlertid sjekket ut av saken og løslatt etter en samtale.

Bekrefter Men ved 0910-tiden bekrefter Martine Laeng ved infoavdelinga i Oslo-politiet overfor Dagbladet at de aksjonerer mot en ny leilighet.

- Vi har jobbet med en del andre spor og dette er ett av de, og noe mer enn det ønsker vi ikke si så lenge. Det gjenstår fortsatt en del arbeid, sier Martine Laeng ved kommunikasjonsavdelingen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Ifølge Nettavisen har beredskapstroppen gått til aksjon mot en leilighet i en boligblokk på Lambertseter. Rundt 10 politifolk deltar i aksjonen. Folk er bedt om å trekke unna boligblokken.

Beredskapstroppen - Vi bruker det vi har av tilgjengelige mannskaper, både etterforskere og beredskapstroppen. Vi tar dette veldig alvorlig, og det er fortsatt vakthold rundt Stortinget, sa operasjonsleder André Kråkenes i Oslo politidistrikt til NTB onsdag morgen.

Stortinget bekrefter at en bombetrussel er blitt framsatt.

- Politiet har avsperret området rundt Stortinget etter en bombetrussel i natt. Sperringen opprettholdes inntil videre. All drift i Stortinget går som normalt, inkludert møtet i stortingssalen. Publikumsinngangen i Karl Johans gate vil være åpen ved Stortingets møte i dag, heter det i en uttalelse.

Aksjonerte Det var ved 0430-tida i natt at væpnet politi aksjonerte mot en leilighet på Lambertseter i Oslo og pågrep en mannen som nå er løslatt. 41 naboer ble evakuert i forkant av aksjonen.

Mannen som skal ha framsatt truslene skal  ha hatt skuddsikker vest, og båret på en tung bag, da han sist ble sett.

Saken ble først meldt til Asker og Bærum politidistrikt etter at en passasjer på en buss mannen tok fra Hønefoss til Sandvika overhørte trusler om å sprenge Stortinget.

Mannen satte seg seinere i en drosje i Sandvika, og tok denne til Lambertseter i Oslo.

Dagbladet kommer med mer.

BOLIGBLOKK: Politiet aksjonerer nå mot en leilighet i denne blokka på Lambertseter. Foto: Line Brustad
BOLIGBLOKK: Politiet aksjonerer nå mot en leilighet i denne blokka på Lambertseter. Foto: Line Brustad Vis mer