Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet aksjonerer mot Ubaydullah Hussain

La ut truende meldinger på Facebook.

TRUSLER: Ubaydullah Hussain kommer med tydelige trusler mot det jødiske miljøet. Foto: Kyrre Lien/NTBScanpix
TRUSLER: Ubaydullah Hussain kommer med tydelige trusler mot det jødiske miljøet. Foto: Kyrre Lien/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet aksjonerer mot islamisten Ubaydullah Hussain, som har lagt meldinger på Facebook som kan oppfattes truende.

- Jeg kan bekrefte at vi har aksjonert mot Ubaydullah Hussain. Det er snakk om en adresse i Oslo, mer enn det kan jeg ikke si, sier Sven Martin Ege, operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, til Dagbladet.

Politiet var ifølge NRK utstyrt med skjold, slegge og øks da de gikk til aksjon mot huset på Bjerke i Oslo, men det viste seg at Ubaydullah Hussain ikke var hjemme.

- Aksjonen fant sted i nærheten av Stovner, på Risløkka, hvor vi har gjort et forsøk på å pågripe en person, opplyser Unni Grøndahl ved informasjonsavdelingen i Oslo politidistrikt til Dagbladet.

Hussain er ikke pågrepet ennå, opplyser Grøndahl. Aksjonen ble iverksatt på grunn av anmeldte trusler.

Mandag skrev Dagbladet at norske topp-politikere ble, i det som skal ha vært et topphemmelig Stortingsmøte, orientert om potensielle navngitte islamistiske terrorister i Norge.
I dag skrev Dagbladet at Ubaydullah Hussain (27) har lagt ut en truende melding på Facebook.

«Jeg skal gi dem beskyttelse jeg. inshAllah. Så fort jeg har tatt jegerprøven og får tak i en AK47. Disse svinene tilhører en okkupasjonsmakt , Israel, i tillegg har de okkupert vår moské, Al-Aqsa»

Innlegget er publisert i gruppen «Profetens Ummah», som han er talsmann for.

Han linker i den forbindelse til en nyhetsartikkel på VG Nett, hvor jøder i Norge savner politibeskyttelse.

Flere av Hussains venner har dratt til Syria for å delta i den pågående konflikten, og tidligere denne uka skrev Dagbladet at bøssebærere har samlet inn penger på Grønland i Oslo - for å sende norske al-Qaida-krigere til Syria

Dagbladet er kjent med at Hussain blir sett på som en av lederne i det lille ekstremistiske, islamistiske miljøet i Norge.

- PST er kjent med uttalelsene mannen har kommet med på internett. Utover det ønsker vi ikke å gi noen andre kommentarer om dette nå, sa informasjonssjef i PST, Martin Bernsen, til Dagbladet i går kveld.

Dagbladet kommer med mer.

FRA FACEBOOK: Slik så trusselmeldingen ut på Facebook. Foto: Skjermdump
FRA FACEBOOK: Slik så trusselmeldingen ut på Facebook. Foto: Skjermdump Vis mer