Politiet aksjonerte i Göteborg

Den ulovlige demonstrasjonen mot politivold, endte med at politiet aksjonerte og kjørte de 200 demonstrantene vekk i busser ved 22-tiden i kveld.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

200 politifolk med hunder og støtte fra et politihelikopter sperret av hele Järntorget i sentrum av Göteborg i kvled. Demonstranter og restaurantgjester var omringet av politiet.

Det var en stund en spent situasjon, men ingen demonstranter gjorde fysisk motstand mot politiet. De tok med seg en og en demonstrant og førte dem til ventende busser.

Aftonbladet melder at det var en helt fredelig demonstrasjon, og at politiet slo til med en lynaksjon. Flere restaurantgjester som satt på en uterestaurant ble sperret inne sammen med demonstrantene. Flere gråt og sa til Aftonbladet at de ikke forsto hva politiet holdt på med.

Den ulovlige demonstrasjonen var ment som en markering mot politivold. De krevde at Sten Heckschers skulle gå av som rikspolitisjef.

Aftonbladets reporter på stedet rapporterte at det kunne bli nye kamper mellom politi og demonstranter dersom demonstrantene ikke overga seg frivillig.

- Jeg har mistet all tillit til politiet, sa en tilskuer til Aftonbladet.