Politiet aksjonerte mot sykehuset i Stavanger - fant ingen mann med knivliknende gjenstand

Søket er nå avsluttet.

POLITIAKSJON: Politiet står foran hovedinngangen ved Stavanger universitetssykehus. Politiet aksjonerte i sykehuset tirsdag formiddag. Foto: Tipser
POLITIAKSJON: Politiet står foran hovedinngangen ved Stavanger universitetssykehus. Politiet aksjonerte i sykehuset tirsdag formiddag. Foto: Tipser Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert
  • Har du tips, bilder eller video? Ta kontakt med Dagbladet på 2400@db.no eller 24 00 00 00.

(Dagbladet): Det pågikk en væpnet politiaksjon ved Stavanger universitetssykehus etter at en mann ble sett med en knivliknende gjenstand inne på sykehuset tirsdag formiddag.

Rundt klokka 14.15 melder politiet at de ikke har observert noen gjerningsmann. De skriver på Twitter at søket er avsluttet og at de vil etterforske saken videre.

- Det er foretatt søk i og utenfor flere bygninger på sykehusområdet, uten at vedkommende er observert. Politiet har heller ikke fått melding om observasjoner fra publikum utover den første meldingen kl. 12.20, skriver Sørvest politidistrikt i en pressemelding.

Gottfred Tunge, kommunikasjonssjef ved sykehuset, fortalte til Dagbladet i 13-tida at det var vitner som meldte fra til sykehuset.

- To vitner meldte fra til vakt og sikring (en avdeling) på sykehuset om at de hadde sett en person med knivliknende gjenstand. Det førte til at det ble meldt til politiet, og de kom raskt på stedet, sa Tunge til Dagbladet.

Han fortsatte:

- De har foretatt gjennomsøking med utgangspunkt i vitnebeskrivelsen. Vi har ikke fått nye beskrivelser på at noen flere har sett ham, eller at politiet har sett ham.

Store styrker

Politiførstebetjent Einar Johannesen opplyste til Stavanger Aftenblad at ansatte ved sykehuset mistet synet av mannen i nærheten av røntgenavdelingen for radiologi. Det skal ha vært minst 16 bevæpnede politifolk på stedet.

Avisa skrev også at politiet har sikret seg bilder av mistenkte fra videoovervåkning og har distribuert disse ut til avdelingene ved sykehuset slik at de skal være obs på mannen.

På et bilde sendt til Dagbladet står rundt tre politibilder foran hovedinngangen ved sykehuset.

- Jeg kan bekrefte at det pågår en væpnet aksjon med flere patruljer. Vi kommer tilbake med mer informasjon, sier operasjonsleder ved Sør-Vest politidistrikt, Olaug Bjørnsen til Dagbladet.

Bjørnsen sier de per nå ikke kan si noe om hvor alvorlig situasjonen er.

Politiet fikk melding om saken klokken 12.20.

Saken oppdateres.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer