Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Politiet aksjonerte mot terrorsympatisør

Mannen skal ha ringt politiet og støttet gårsdagens terroraksjon.

EKSPLOSJON: Syv personer mistet etter en eksplosjon ved regjeringskvartalet i Oslo. På Utøya i Tyrifjorden er 84 personer bekreftet omkommet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet
EKSPLOSJON: Syv personer mistet etter en eksplosjon ved regjeringskvartalet i Oslo. På Utøya i Tyrifjorden er 84 personer bekreftet omkommet. Foto: Øistein Norum Monsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En mann skal ha ringt politiet og støttet gårsdagens terroraksjon. Da aksjonerte politiet og tok fra mannen to våpen, melder Smaalenene.no.
 
- De var tungt bevæpnet, sjåføren av bilen hadde hjelm og fullt utstyr, sier Smaalenene-journalist Helge Mathisen til egen avis.

Han så rundt klokka 10.30 polititropper gjøre seg klare for å rykke inn til en adresse på Tomter i Østfold.

Politiet bekrefter aksjon Follo Politidistrikt bekrefter ovenfor Smaalenene.no at de har aksjonert på Tomter.

- Det var en mann som ringte oss denne morgenen for å gi støtte til det som hadde skjedd i Oslo. Han er registrert med diverse våpen og det er grunnen til at vi oppsøkte han, forteller operasjonsleder i Follo politidistrikt, Leif Holen.

Han bekrefter at mannen er en kjenning av politi og psykiatri.

- Det er ingen øvrig kobling til det som har skjedd, bortsett fra at denne mannen har gitt verbal støtte til det som skjedde i Oslo.

- Smertefri aksjon Det skal ikke ha oppstått uoverensstemmelser under politiaksjonen, som var over på en snau time.

- Det hele gikk smertefritt. Det tok litt tid for å oppnå kontakt. Vi måtte da gå inn på adressen, sier han ifølge Smaalenene.no.

- Opp mot de hendelser som har vært følger vi med på både stabile og ustabile. Denne mannen fyller ikke lenger vilkårene for å inneha våpen.

Politiet har tatt mannen med seg og det gjennomføres nå en ransakelse på stedet, melder avisa.