Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Politiet aldri vært bedre

Riksadvokat Tor-Aksel Busch slår fast at resultatene fra politiets straffesaksbehandling aldri har vært bedre enn første halvår i år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ifølge et notat til landets politimestre og statsadvokater, som Dagbladet har fått tilgang til, uttrykker riksadvokaten sin anerkjennelse, både over saksbehandlingstid og oppklaringsprosent.

- Politimestrene bes på en hensiktsmessig måte formidle min anerkjennelse for det arbeidet som er utført, skriver Busch.

Justisminister Knut Storberget og politidirektør Ingelin Killengreen skal holde en pressekonferanse om denne saken seinere i dag.

Regjeringen Stoltenberg har som sentralt mål fastsatt at gjennomsnittlig oppklaringsprosent for forbrytelsessaker skal være mist 38 prosent i 2006. Dette er et mål for landsgjennomsnittet.

Ifølge riksadvokatens brev var oppklaringsprosent 39,7 prosent første halvår.

- Erfaringsmessig er imidlertid oppklaringsprosenten i første halvår ofte bedre enn resultatet for hele året. For eksempel var oppklaringsprosenten 38,4 prosent i første halvår i fjor, men sank til 36,2 ved utløpet av året.

Halvårsresultatet nå indikerer likevel at oppklaringsprosenten, som har vært ca. 36 prosent de siste fire årene, vil kunne bli markant høyere enn dette ved årets utløp, fortsetter Busch.

Det langsiktige målet for gjennomsnittlig saksbehandlingstid for oppklarte forbrytelser er ned mot 100 dager.

JOBBER BEDRE: Oppklaringsprosenten går opp og saksbehandlingstiden går ned viser siste statistikk for politiet. I dag legges tallene frem av politidirektøren. Foto: Truls Brekke/Dagbladet
JOBBER BEDRE: Oppklaringsprosenten går opp og saksbehandlingstiden går ned viser siste statistikk for politiet. I dag legges tallene frem av politidirektøren. Foto: Truls Brekke/Dagbladet Vis mer

- Resultatutviklingen har særlig det siste halvåret vært meget positiv. Saksbehandlingstida er 111 dager, noe som er innenfor fristen, konstaterer Busch.

Anmeldte forbrytelser går imidlertid ned. I første halvår i 2006 var det registrert 138.369 anmeldte forbrytelser mot 141.231 på samme tid i fjor.

image: - Politiet aldri vært bedre
GIR SKRYT: Riksadvokat Tor-Aksel Busch gir politiet skryt for arbeidet.